Beheer

Cloud
Big data network

Google helpt met verslepen petabytes naar de cloud

Agent handelt het proces zelfstandig af.

© CC0 - Unsplash.com Bradley Jasper Ybanez
13 december 2019

Agent handelt het proces zelfstandig af.

Google heeft een tweede dienst geïntroduceerd die het voor bedrijven makkelijker moet maken grote hoeveelheden gegevens van on-premise naar de cloud te verhuizen.

De nieuwe dienst heet 'Transfer Service' en komt naast 'Transfer Appliance'. Bij laatstgenoemde dienst stuurt Google een krat met een op een rack gebaseerde opslageenheid waarmee 'honderden gigabytes tot en met petabytes' aan data met een koerier naar het datacentrum kunnen worden verstuurd. De nieuwe dienst Transfer Service biedt een netwerkgebaseerd transport.

Dat kon altijd al met gereedschap als gsutil maar volgens Google is het proces nu wel sterk vereenvoudigd. Na het downloaden van een 'agent' hoeft een beheerder maar alleen de mappen aan te wijzen die naar de cloud gemigreerd moeten worden en de agent zorgt dat het proces ordentelijk verloopt. De voortgang kan gevolgd worden via Cloud Console.

De agent controleert de integriteit van de gegevens en corrigeert automatisch mochten er bij de overdracht fouten optreden. De agent probeert als dat gewenst is, zo veel mogelijk de beschikbare bandbreedte op te vullen om de overdracht te bekorten, schrijft product manager Ash Ahluwalia in een blog.

De dienstverlening is vooralsnog in bètavorm beschikbaar.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.