Management

Apps
hangouts

Google Hangouts hangt nu echt op in november

Overstap naar Google Chat is de drijfveer.

© Google
28 juni 2022

Overstap naar Google Chat is de drijfveer.

Google zet in november 2022 een punt achter Google Hangouts. Sinds oktober 2020 heeft het bedrijf Google Chat beschikbaar, dat meer functionaliteiten biedt voor onder meer online samenwerking. Google zet nu de resterende gebruikers van Hangouts over naar Google Chat. 

Sinds de introductie van Chat konden gebruikers kiezen tussen het gebruik van Hangouts of Chat. Chat heeft echter meer integratiemogelijkheden met andere apps in de Google Workspace productiviteits-suite. Zo kan in Chat gebruik gemaakt worden van Docs, Slides of Sheets, iets dat in Hangouts lastig gaat. Ook is er een integratie met Gmail zodat ook de inbox Spaces en Meet gebruikt kunnen worden in combinatie met Chat.

Gebruikers van Hangouts moeten nu dus zorgen dat ze alle gegevens van deze app veiligstellen. Google zorgt zelf voor een migratie, maar voor de veiligheid is het toch belangrijk een reservekopie te maken met behulp van Google Takeout. Er is een handleiding beschikbaar. Begin november is de Hangouts-app dan helemaal niet meer benaderbaar.

Weer een messaging-app weg

Daarmee komt een einde aan de meest succesvolle messaging-app die het bedrijf tot nog toe heeft gehad. Nu heeft Google niet veel succes met zijn beleid rond de vele messaging-achtige apps. Hangouts werd in 2013 geïntroduceerd als opvolger van Google Talk. In totaal werd de app 5 miljard keer gedownload. In 2016 werd het lot al weer onzeker met de introductie van Google Allo, een app die ook al geen lang leven beschoren was.

In 2018 kondigde Google aan dat er een einde zou komen aan Hangouts, maar zonder einddatum te noemen. Hangouts werd al in maart dit jaar uit de Workspacesuite verwijderd, maar bleef nog beschikbaar voor wie de app actief had.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.