Management

Cloud
google

Google: geen verband tussen storing en 'elektrisch incident' in datacentrum

Voorval wordt nader onderzocht. 

© Flickr Open Grid Scheduler
9 augustus 2022

Voorval wordt nader onderzocht. 

Drie mensen zijn gewond geraakt bij een incident in een van de datacenters van Google in de Amerikaanse staat Iowa. Ze moesten volgens lokale media naar het ziekenhuis.Veel mensen deden rond dezelfde tijd melding van een storing bij Google, maar de twee incidenten hebben volgens het bedrijf niets met elkaar te maken. 

Alphabet, het moederbedrijf van Google, kon tegenover persbureau Bloomberg nog niet meteen reageren. Een woordvoerder van het bedrijf liet aan SFGate, een lokaal medium uit San Francisco, weten dat het op de hoogte is van "een elektrisch incident dat plaatsvond in Google's datacenter in Council Bluffs, Iowa, waarbij drie personen gewond raakten die nu behandeld worden". Het voorval wordt nog nader onderzocht.

Op de Amerikaanse website Downdetector, waar mensen storingen kunnen melden, kwamen maandagavond rond 21.00 uur New Yorkse tijd meer dan 40.000 meldingen binnen. De website van Google wilde niet laden en mensen zeiden ook geen zoekopdrachten te kunnen uitvoeren. Ook in Taiwan en Japan werden problemen gemeld. Dit soort storingen van de site en zoekmachine van Google komen nauwelijks voor. Een uur later waren de problemen opgelost.

Software-update

De Britse krant The Guardian meldde dat er ook problemen waren bij de Google-diensten Gmail, Google Maps en Google Images. Google zei dat het om een software-update ging die voor problemen zorgde en maakte excuses voor de ontstane problemen bij de diensten.

Update 10 augustus: Google-woordvoerders hebben laten weten dat de storing en het elektrisch incident niets met elkaar te maken hebben. Het artikel is daarop aangepast. 

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.