Overslaan en naar de inhoud gaan

Google gaat Drive-prullenbakken legen

Google kondigt aan dat het bestanden van Drive-gebruikers meer gaat opruimen: de prullenbak wordt binnenkort automatisch geleegd. Deze verandering geldt voor bestanden die 30 dagen in de digitale prullenbak liggen. Het wissen van die data is dan onomkeerbaar, waarschuwt de cloudaanbieder.
Google Drive

Bestanden in Google's cloudopslag zijn te herstellen als ze nog in de prullenbak staan. Maar eenmaal gewist uit die map zijn ze niet meer terug te halen. Beheerders voor zakelijke Drive-gebruikers kunnen nog wel enige tijd een hersteloperatie uitvoeren. Dat heeft echter ook tijdslimiet: herstel door beheerders kan tot maximaal 25 dagen na het legen van de prullenbak.

Van onbeperkt naar 30 dagen

Binnenkort gaat Google dus over op het automatisch legen van de prullenbak in Drive. Gebruikers krijgen daar nu een melding van zodra ze de online-opslag bezoeken. Voorheen konden bestanden voor onbeperkte tijd worden bewaard in de online-prullenbak. Het gewijzigde retentiebeleid voor Google Drive is vorige week aangekondigd in een blogpost.

Google verklaart dat het zijn opslagbeleid hiermee gelijktrekt met andere producten en diensten in zijn G Suite-aanbod, zoals Gmail. De tijdslimiet van 30 dagen, vóór het automatisch wissen, geldt voor opeenvolgende dagen. Bestanden die even uit de prullenbak zijn gevist en dan alsnog weer 'weggegooid', hebben dan dus een reset voor de delete-timer die Google hanteert. Dit nieuwe opslagbeleid van de SaaS-aanbieder gaat op 13 oktober al in.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in