Overslaan en naar de inhoud gaan

Google gaat bestanden van 'verlaten' accounts wissen

Een nieuw beleid voor bestandsopslag in Google's cloud gaat over enkele maanden in. De internetgigant kondigt aan dat het maatregelen gaat nemen voor accounts die inactief zijn of die over hun opslaggrenzen heen zijn gegaan. Google mag dan content van consumenten wissen, geeft Google aan.
Docs
© Google
Google

Gebruikers krijgen hierover nog wel waarschuwingen. Het gaat om consumentenaccounts voor Google-diensten als Gmail, Photos en Drive, waarbij laatstgenoemde dan Google Docs, Sheets, Slides, Drawings, Forms en Jamboard omvat. De nieuwe policies voor bestandsopslag in deze clouddiensten zijn vorige week aangekondigd, en gaan per 1 juni 2021 in.

Per Google-dienst

Gebruikers die voor één of meer van deze diensten inactief zijn, kunnen na twee jaar inactiviteit hun bestanden daar kwijtraken. Google geeft zichzelf nu het recht om die opslagruimte terug te vorderen door de data te wissen. Hetzelfde geldt voor data-opslag die voorbij de door Google gestelde opslaglimieten is gegaan.

Het betreft hierbij data-opslag bij de specifieke producten waarin de gebruiker inactief is - of voorbij de opslaggrens is gegaan. Activiteit in of met de ene dienst zorgt dus niet voor 'databescherming' in een andere Google-dienst. Kritische gebruikers merken op dat dit nieuwe beleid geen rekening houdt met data van gebruikers die zelf mogelijk inactief zijn maar waarvan de bestanden nog door anderen wordt gebruikt of geraadpleegd.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in