Loopbaan

Carriere
Google campus

Google: ga maand thuis werken

Ondersteunend personeel wordt doorbetaald.

© CC BY 2.0 - Flickr.com Roman Boed
11 maart 2020

Ondersteunend personeel wordt doorbetaald.

Google roept al zijn personeel in de Verenigde Staten en Canada op tot zeker 10 april vanuit huis te werken. Zo moet verdere verspreiding van het coronavirus worden voorkomen.

Het bedrijf had al eerder zijn personeel in de zwaar getroffen regio rond Seattle naar huis gestuurd. Van Googles personeelsbestand van circa 100.000 werknemers, werkt het merendeel in de VS.

Google heeft ook zzp'ers en uitzendkrachten gevraagd om waar mogelijk vanuit huis te werken. Tot wel de helft van het personeel van Google is niet direct bij het bedrijf in dienst.

De campussen van Google in de VS blijven wel gewoon open, voor de mensen wiens functie vereist dat ze daar aanwezig zijn. Ondersteunend personeel dat tijdens de maatregel zonder werk zit, wordt doorbetaald. Daarbij valt te denken aan werknemers in de bedrijfsrestaurants, beveiligers en schoonmakers.

Zondag riep Tim Cook - ceo van Apple - het personeel van verschillende kantoren wereldwijd in een intern memo op om zo veel mogelijk van huis uit te gaan werken deze week.

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.