Overslaan en naar de inhoud gaan

Google-developers houden liefdadige techconferentie voor Oekraïne

De Oekraïnse tak van de Google Developers Group (GDG), voor ontwikkelaars die met Google-clouddiensten werken, houdt deze week een liefdadigheidstechconferentie. Dit 'DevFest for Ukraine' wil de combinatie maken van goed doel en goede developersbijeenkomst. Het eerste is om geld in te zamelen voor onder meer eerstehulppakketten en kogelvrije vesten.
liefdadigheidstechconferentie Google
© Google
Google

Het tweede is om ontwikkelaars de nieuwste trends en Google-technologieën mee te geven, en om ze in contact te brengen met elkaar en met techleiders.

Het eerste doel voor fondsenwerving lag op 50.000 dollar en dat is al gehaald, meldt Google in een gesponsorde post op The Register. Het tweede doel was het bereiken van 100.000 dollar inzameling voor hulp aan Oekraïne, maar ook dat is inmiddels bereikt. De lat ligt nu op 150.000 dollar. Het DevFest is opgezet door GDG Ukraine, en geniet steun van het Oekraïense ministerie van Digitale Transformatie plus van de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling.

Web, Android, AI (en Oekraïne)

Het DevFest for Ukraine heeft 20 topsprekers van onder meer Google, Wix, de Android Academy, CASM Technology, Raindead, de universiteit van New South Wales (UNSW) en het Oekraïense ministerie van Digitale Transformatie. Zij houden presentaties, geven toespraken en houden live vraag- en antwoordsessies. Aandachtsgebieden zijn ontwikkelen voor het web, ontwikkelen voor Google's smartphoneplatform Android, en ontwikkelen voor AI-toepassingen (kunstmatige intelligentie).

Het evenement van de GDG vindt plaats op dinsdag 14 en woensdag 15 juni en is online te volgen. In steden als Londen, Berlijn en Warschau zijn er lokale bijeenkomsten georganiseerd om gezamenlijk naar de conferentiestreams te kunnen kijken. Toegang tot deze onlinebijeenkomst kan via een donatie, die op de conferentiesite is te doen. Het minimumbedrag is 25 dollar en het gemiddelde ligt momenteel op 73 dollar. De opbrengsten gaan naar drie goede doelen, waarvan de selectie door DevFest wordt uitgelegd in deze toelichting.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in