Innovatie & Strategie

Zakelijke software
Google

Google brengt Windows-apps naar enterprise-versie Chrome OS

Windows-apps moeten deze herfst op Chromebooks verschijnen. 

© Flickr Open Grid Scheduler
17 juni 2020

Windows-apps moeten deze herfst op Chromebooks verschijnen. 

De enterprise-versie van Chrome OS krijgt deze herfst ook de mogelijkheid om Windows-apps te draaien. Daar is Google een samenwerking met Parallels voor begonnen. Tot nu toe hadden Chromebooks - laptops met het besturingssysteem Chrome OS - deze mogelijkheid niet, omdat de laptops niet ontworpen zijn om traditionele PC-software te kunnen draaien.

Zowel Google als Parallels heeft de samenwerking in een blogbericht aangekondigd. Parallels is een virtualisatiebedrijf, dat diverse cloud-gebaseerde virtualisatietools verkoopt aan bedrijven, evenals Parallels Desktop waarmee Windows op Mac-apparaten gedraaid kan worden. De bedoeling is nu dat de twee bedrijven samen legacyapplicatie-ondersteuning voor Chrome OS gaan verzorgen, waarmee onder meer de Microsoft Office-apps naar Chromebooks worden gebracht. 

Google vertelt tegenover Android Police dat de nieuwe functie een variatie is op Parallels Desktop, die native in Chrome OS geïntegreerd wordt. Daarmee werken de Chromebooks als een remote desktop client, met offline ondersteuning. Op die manier moet het mogelijk worden om Windows-apps op het apparaat te draaien.

De ondersteuning voor Windows-apps moet deze herfst verschijnen, maar wordt in eerste instantie alleen uitgerold naar Chrome Enterprise. Gebruikers van andere Chrome OS-versies krijgen deze ondersteuning vooralsnog dus niet.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.