Overslaan en naar de inhoud gaan

Google brengt Windows-apps naar enterprise-versie Chrome OS

De enterprise-versie van Chrome OS krijgt deze herfst ook de mogelijkheid om Windows-apps te draaien. Daar is Google een samenwerking met Parallels voor begonnen. Tot nu toe hadden Chromebooks - laptops met het besturingssysteem Chrome OS - deze mogelijkheid niet, omdat de laptops niet ontworpen zijn om traditionele PC-software te kunnen draaien.
© Flickr
Flickr

Zowel Google als Parallels heeft de samenwerking in een blogbericht aangekondigd. Parallels is een virtualisatiebedrijf, dat diverse cloud-gebaseerde virtualisatietools verkoopt aan bedrijven, evenals Parallels Desktop waarmee Windows op Mac-apparaten gedraaid kan worden. De bedoeling is nu dat de twee bedrijven samen legacyapplicatie-ondersteuning voor Chrome OS gaan verzorgen, waarmee onder meer de Microsoft Office-apps naar Chromebooks worden gebracht.

Google vertelt tegenover Android Police dat de nieuwe functie een variatie is op Parallels Desktop, die native in Chrome OS geïntegreerd wordt. Daarmee werken de Chromebooks als een remote desktop client, met offline ondersteuning. Op die manier moet het mogelijk worden om Windows-apps op het apparaat te draaien.

De ondersteuning voor Windows-apps moet deze herfst verschijnen, maar wordt in eerste instantie alleen uitgerold naar Chrome Enterprise. Gebruikers van andere Chrome OS-versies krijgen deze ondersteuning vooralsnog dus niet.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in