Overslaan en naar de inhoud gaan

Google brengt app-permissies toch terug naar de Play Store

Google brengt zijn lijst met app-permissies toch terug naar de Play Store. Dit informatiedeel op pagina's van apps in de Play Store laat zien welke data een app verzamelt, hoe Google die opslaat en met welke partijen het die gegevens deelt. Vorige week werd duidelijk dat de lijst verwijderd zou worden, maar ontwikkelaars bleken daar niet zo blij mee.
Android appstore
© Google
Google

Google stelde eerder deze week het nieuwe Data Safety-systeem in in de Play Store. schrijft TechCrunch. Dit systeem geeft aan welke apps data verzamelen en waarom. Maar diverse media viel op dat de lijst met app-permissies tegelijkertijd verdween. Google bevestigde dat vervolgens ook, maar gaf niet aan waarom de lijst met permissies weggehaald werd.

De Android-maker zegt nu echter op Twitter dat ontwikkelaars hebben aangegeven dat ze de lijst met app-permissies juist een nuttige toevoeging vinden. Daarom wordt de sectie nu alsnog teruggebracht in de Play Store. Wanneer dat precies gaat gebeuren, is onduidelijk.

Overigens is het ook zonder de lijst in de Play Store mogelijk om te bekijken welke machtigingen een app heeft. Dit staat ook in het app-menu van de telefoon zelf, dat te vinden is in de instellingen. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in