Beheer

Apps
Google Play

Google brengt app-permissies toch terug naar de Play Store

Lijst teruggebracht na feedback ontwikkelaars.

© Google
22 juli 2022

Lijst teruggebracht na feedback ontwikkelaars.

Google brengt zijn lijst met app-permissies toch terug naar de Play Store. Dit informatiedeel op pagina's van apps in de Play Store laat zien welke data een app verzamelt, hoe Google die opslaat en met welke partijen het die gegevens deelt. Vorige week werd duidelijk dat de lijst verwijderd zou worden, maar ontwikkelaars bleken daar niet zo blij mee. 

Google stelde eerder deze week het nieuwe Data Safety-systeem in in de Play Store. schrijft TechCrunch. Dit systeem geeft aan welke apps data verzamelen en waarom. Maar diverse media viel op dat de lijst met app-permissies tegelijkertijd verdween. Google bevestigde dat vervolgens ook, maar gaf niet aan waarom de lijst met permissies weggehaald werd.

De Android-maker zegt nu echter op Twitter dat ontwikkelaars hebben aangegeven dat ze de lijst met app-permissies juist een nuttige toevoeging vinden. Daarom wordt de sectie nu alsnog teruggebracht in de Play Store. Wanneer dat precies gaat gebeuren, is onduidelijk.

Overigens is het ook zonder de lijst in de Play Store mogelijk om te bekijken welke machtigingen een app heeft. Dit staat ook in het app-menu van de telefoon zelf, dat te vinden is in de instellingen. 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.