Overslaan en naar de inhoud gaan

Google biedt honderden Android-apps en -games voor vijf euro per maand

Google heeft een abonnementsdienst uitgebracht waarmee Android-gebruikers voor vijf dollar per maand toegang krijgen tot meer dan 350 apps en games. De zogeheten Play Pass-dienst werkt via de Google Play Store. Apple introduceerde vorige week een vergelijkbare dienst voor iOS-gebruikers.
Google Play Store
© Google
Google

Zowel Google Play Pass als Apple Arcade waren al eerder aangekondigd en beschikbaar als testversie. Google's Play Pass start vooralsnog alleen in de Verenigde Staten. Andere landen volgen 'binnenkort', al is het niet duidelijk of Nederland daarbij zit. De dienst kost het eerste jaar twee dollar per maand en daarna vijf dollar per maand. Apple's Arcade is sinds vorige week uit, ook in Nederland. iOS-gebruikers betalen vijf euro per maand voor toegang tot honderden games.

Familievriendelijk abonnement

Google Play Pass heeft naast games ook reguliere apps in het assortiment. Net als bij Apple Arcade hebben de deelnemende apps en games geen advertenties en in-appaankopen. Google noemt dat handig voor families. Ouders hoeven niet bang te zijn dat hun kinderen zomaar extra's aanschaffen met echt geld. Het Play Pass-abonnement is te delen met maximaal vijf familieleden.

Ontwikkelaars sluiten een deal

Deelnemende apps en games worden uitgelicht in de Play Store-appwinkel. Het zijn zowel bekende als minder bekende titels. Google stelt dat er elke maand nieuwe content beschikbaar komt. Ontwikkelaars sluiten een deal met Google om hun apps en games via het abonnementsmodel aan te bieden. De Play Pass-functie werkt vooralsnog alleen op Android-apparaten. Apple hanteert met Arcade een vergelijkbare strategie.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in