Innovatie & Strategie

Personal Tech
Google Play Store

Google biedt honderden Android-apps en -games voor vijf euro per maand

Google gaat Apple achterna met een maandelijkse app- en gamedienst. 

© Google
24 september 2019

Google gaat Apple achterna met een maandelijkse app- en gamedienst. 

Google heeft een abonnementsdienst uitgebracht waarmee Android-gebruikers voor vijf dollar per maand toegang krijgen tot meer dan 350 apps en games. De zogeheten Play Pass-dienst werkt via de Google Play Store. Apple introduceerde vorige week een vergelijkbare dienst voor iOS-gebruikers.

Zowel Google Play Pass als Apple Arcade waren al eerder aangekondigd en beschikbaar als testversie. Google's Play Pass start vooralsnog alleen in de Verenigde Staten. Andere landen volgen 'binnenkort', al is het niet duidelijk of Nederland daarbij zit. De dienst kost het eerste jaar twee dollar per maand en daarna vijf dollar per maand. Apple's Arcade is sinds vorige week uit, ook in Nederland. iOS-gebruikers betalen vijf euro per maand voor toegang tot honderden games.

Familievriendelijk abonnement

Google Play Pass heeft naast games ook reguliere apps in het assortiment. Net als bij Apple Arcade hebben de deelnemende apps en games geen advertenties en in-appaankopen. Google noemt dat handig voor families. Ouders hoeven niet bang te zijn dat hun kinderen zomaar extra's aanschaffen met echt geld. Het Play Pass-abonnement is te delen met maximaal vijf familieleden.

Ontwikkelaars sluiten een deal

Deelnemende apps en games worden uitgelicht in de Play Store-appwinkel. Het zijn zowel bekende als minder bekende titels. Google stelt dat er elke maand nieuwe content beschikbaar komt. Ontwikkelaars sluiten een deal met Google om hun apps en games via het abonnementsmodel aan te bieden. De Play Pass-functie werkt vooralsnog alleen op Android-apparaten. Apple hanteert met Arcade een vergelijkbare strategie.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.