Overslaan en naar de inhoud gaan

Goodbye SMS, hello RCS, zegt Android

Gebruikers van een Android-toestel hebben vanaf maandag de mogelijkheid RCS Chat - de opvolger van SMS - te gebruiken, tenminste als je in de Verenigde Staten bent. Google stelt RCS Chat - dat staat voor Rich Communication Services - als primaire berichtenapp in.
sms-bericht
© CC BY 2.0 - Wikipedia
CC BY 2.0 - Wikipedia

RCS Chat biedt een aantal voordelen ten opzichte van SMS. Zo is het mogelijk een melding terug te krijgen als het bericht is afgeleverd en het maken van chatgroepen is eenvoudiger. RCS Chat ondersteunt ook hoge resolutie foto en video. De RCS Chat krijgt echter geen end-to-end encryptie.

Lange aanloop

Google kondigde al in november aan RCS Chat als primair berichtenplatform op Android te gaan installeren. Plannen daarvoor stammen al uit de zomer van 2017. Dat het zo lang heeft geduurd komt doordat Google aanvankelijk heeft geprobeerd de ingebruikname te faciliteren via de telecomaanbieders, legt The Verge uit.

Toen dat proces niet van de grond kwam, heeft Google besloten het zelf te initiëren. Volgens Sanaz Ahari, product management director Android Messages, is nu alle technische voorwaarden voldaan. Gebruikers moeten alleen hun Messages app (Berichten) in Android updaten en wellicht ook de instellingen van hun telecomaanbieder. Wanneer RCS Chat naar gebruikers in andere regio's komt, is nog even de vraag. Volgens Ahari komen daar binnenkort meer mededelingen over.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in