Overslaan en naar de inhoud gaan

Goede Doelen Loterijen wint prijs voor beste architectuur

De NAF Architectuurprijs is dit jaar toegekend aan Goede Doelen Loterijen. De stichting kreeg de prijs voor het traject Beehive, waarbij het totale systeemlandschap werd gemoderniseerd met onder andere microservices. Dit traject leidde in Nederland tot de implementatie van een geheel nieuw systeem en de architectuur werd ook in andere landen met succes toegepast.
Winnaars NAF Architectuur Prijs 2018
© NAF
NAF

NAF reikte de prijs gisteren uit tijdens het Landelijk Architectuur Congres (LAC).

Goede Doelen Loterijen was een van de drie genomineerden, naast Woonstichting De Key en Prorail. Dat Goede doelen Loterijen de prijs uiteindelijk toegekend kreeg was om verschillende redenen. Zo werd onder andere in het traject het belang van architectuur bewezen zowel op de vloer als aan de bestuurstafel en was het een traject waarbij agile en architectuur goed samengingen. Ook vond de jury Beehive een mooi voorbeeld van hoe een op architectuur gebaseerd fundament zijn vruchten meer dan afwerpt.

Marlies van Steenbergen, winnaar NAF-penning 2018
Marlies van Steenbergen, winnaar NAF-penning 2018

NAF-penning

Op het LAC werd ook de NAF-penning uitgereikt aan Marlies van Steenbergen. Deze penning wordt jaarlijks door het NAF Bestuur toegekend aan iemand die van bijzondere betekenis is voor het NAF en/of de ICT-architectuurgemeenschap in Nederland. Volgens de jury is Van Steenbergen een slimme architect, die bijna altijd meer wilde dan de organisatie, degelijker, doorwrochter, wetenschappelijk. “Haar invloed is merkbaar in DYA, in de opvolgers daarvan. Ze publiceert en heeft ondertussen heel Nederland begeleid. Ze heeft eindeloos veel mensen toegesproken in conferenties en seminars. Marlies is een hoeksteen geworden van de architectuur community van onze breedtegraad. Daarom vindt het bestuur van het NAF dat zij dit jaar de beste kandidaat was en is voor de architectuurpenning.”

De NAF-architectuurprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste digitale architectuur. De NAF-architectuurprijs wordt uitgereikt aan een individu, groep of organisatie die een bijzondere prestatie heeft geleverd op het gebied van business- of IT-architectuur. Aan de prijs is een geldbedrag van 5000 euro verbonden, die wordt besteed aan een door de prijswinnaar te bepalen goed doel. Goede Doelen Loterijen schonk het bedrag aan Publeaks Nederland.

De jury van de NAF Architectuurprijs bestaat uit Paul Teeuwen (Labyrint), Peter Beijer (DXC Technology), Martin van den Berg (De Nederlandsche Bank/Vrije Universiteit) en Rian van Heur (AG Connect). De prijs wordt op 15 november bekend gemaakt tijdens het LAC Congres.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in