Beheer

Netwerken
geld

Gemeenten hopen op miljoenenbesparing vaste telefonie

© CC0,  Pixabay
24 mei 2016
Het initiatief Gemeentelijke Telecommunicatie (GT), dat eerder 280 gemeenten bereid vond om gezamenlijk mobiele communicatie aan te besteden, hoopt nu ook op een gezamenlijke aanbesteding van vaste telefonie. De samenwerking moet wederom leiden tot een besparing van vele miljoenen.

De inschrijving voor de gezamenlijke aanbesteding is maandag, nadat VNG er melding van maakte in de ledenbrief, van start gegaan. Er wordt door GT in een persbericht benadrukt dat de aanbesteding niet alleen voor gemeenten is bedoeld, maar ook voor ‘aan gemeenten gelieerde organisaties, zoals veiligheidsregio’s, ISD’s, vervoer- en havenbedrijven en dergelijke.’ Geïnteresseerde organisaties kunnen zich tot en met 8 juli 2016 nog aanmelden.

Besparing

Bij de vorige aanbesteding van mobiele communicatie is er volgens GT in totaal zeker tot 100 miljoen euro bespaard. De aanbesteding had een looptijd van zes jaar. Hoeveel er straks met een aanbesteding in vaste communicatie kan bespaard worden is nog niet duidelijk, maar volgens GT 'komen gemak en flinke besparingen weer in zicht.' 

Bron: Binnenlands Bestuur / Sjoerd Hartholt

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.