Loopbaan

Carriere
Classified

Geheimhouding Apple keert terug als boomerang

Het blijkt moeilijk om tech-talent te werven, vooral voor AI.

© CC BY-2.0 Zappys Technology Solutions
2 november 2015

Het blijkt moeilijk om tech-talent te werven, vooral voor AI.

Apple krijgt last van de extreme geheimhoudingsplicht die het zijn werknemers oplegt. Vooral bij het aantrekken van specialisten in nieuwe ontwikkelingen zoals Kunstmatige Intelligentie vist het bedrijf achter het net.

Dit is kortweg de conclusie uit een artikel van Bloomberg. De financiële nieuwssite vraagt zich af of Apple daardoor wel kan blijven waarmaken dat zijn software tot de besten behoort. Kunstmatige Intelligentie (AI) is een werkterrein waar de technologiegiganten elkaar de komende tijd mee kunnen aftroeven.

LinkedIn-profiel niet bijwerken

Apple staat bekend om zijn extreme eisen waar het gaat om geheimhouding rond nieuwe projecten. Zo mogen Apple-projectspecialisten bijvoorbeeld hun LinkedIn-profielen niet bijwerken en komen de AI-specialisten van Apple niet spreken op de internationale conferenties op dit gebied. Die van Google en Microsoft bijvoorbeeld, wel.

Bloomberg schetst een cultuur in de AI-wereld die juist heel open is en waar samenwerking met gelijkgestemden een belangrijk element is. Volgens de bronnen die de nieuwsdienst aanhaalt, schrikt de geheimhouding bij Apple de AI-specialisten af.

 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.