Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen Office 2013 voor Windows XP en Vista

Microsoft heeft geen reden gegeven voor de beslissing om de oudere Windows-varianten uit te sluiten van een upgrade naar Office 2013, maar de beslissing vereenvoudigt het leven voor Microsofts ontwikkelaars natuurlijk wel. Het scheelt een slok op een borrel als je slechts met twee versies van het besturingssysteem rekening hoeft te houden.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Windows XP is toch al 'on the way out'

Bij de beslissing om Windows XP buiten te sluiten speelt ongetwijfeld ook een rol, dat de bruikbaarheidstermijn daarvan slechts een korte overlap heeft met de beschikbaarheid van Office 2013. Op 8 april 2014 staakt Microsoft het onderhoud aan Windows XP. Vanaf die datum is XP niet langer veilig te gebruiken, behalve door bedrijven die voor (veel) geld een individueel onderhoudscontract met Microsoft sluiten. Microsoft vindt het overigens ook de hoogste tijd dat zijn klanten afscheid nemen van dit inmiddels 11 jaar geleden geïntroduceerde besturingssysteem.

Helft pc's zou Office 2013 nu niet kunnen draaien

Bij de beslissing om Office 2013 niet voor Windows Vista uit te brengen, zal Microsoft zich hebben laten leiden door het kleine marktaandeel daarvan. Vista is nooit een succes geweest. Op het hoogtepunt had het een marktaandeel van bijna 20 procent; inmiddels is dat minder dan 10 procent. Bij elkaar hebben de oude Windows-varianten echter nog een respectabel marktaandeel: als Office 2013 op dit moment zou uitkomen, zou maar 45 procent van de Windows-pc's het kunnen draaien.

Het is niet de eerste keer dat Windows XP en Windows Vista worden buitengesloten. Windows XP overkwam dat bij de introductie van Internet Explorer 9, en de nieuwe versie daarvan - IE 10 - zal niet werken onder Vista.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in