Management

Zakelijke software

Geen Office 2013 voor Windows XP en Vista

18 juli 2012
De oudere varianten van Windows zullen niet in staat zijn om Office 2013 te draaien, heeft Microsoft laten weten. Voor wie niet wil migreren naar Windows 7 of - zodra dat beschikbaar is - Windows 8, is Office 2010 qua kantoorapplicaties het eindstation. Op dit moment geldt dat nog voor meer dan de helft van de Windows-gebruikers.

Microsoft heeft geen reden gegeven voor de beslissing om de oudere Windows-varianten uit te sluiten van een upgrade naar Office 2013, maar de beslissing vereenvoudigt het leven voor Microsofts ontwikkelaars natuurlijk wel. Het scheelt een slok op een borrel als je slechts met twee versies van het besturingssysteem rekening hoeft te houden.

Windows XP is toch al 'on the way out'

Bij de beslissing om Windows XP buiten te sluiten speelt ongetwijfeld ook een rol, dat de bruikbaarheidstermijn daarvan slechts een korte overlap heeft met de beschikbaarheid van Office 2013. Op 8 april 2014 staakt Microsoft het onderhoud aan Windows XP. Vanaf die datum is XP niet langer veilig te gebruiken, behalve door bedrijven die voor (veel) geld een individueel onderhoudscontract met Microsoft sluiten. Microsoft vindt het overigens ook de hoogste tijd dat zijn klanten afscheid nemen van dit inmiddels 11 jaar geleden geïntroduceerde besturingssysteem.

Helft pc's zou Office 2013 nu niet kunnen draaien

Bij de beslissing om Office 2013 niet voor Windows Vista uit te brengen, zal Microsoft zich hebben laten leiden door het kleine marktaandeel daarvan. Vista is nooit een succes geweest. Op het hoogtepunt had het een marktaandeel van bijna 20 procent; inmiddels is dat minder dan 10 procent. Bij elkaar hebben de oude Windows-varianten echter nog een respectabel marktaandeel: als Office 2013 op dit moment zou uitkomen, zou maar 45 procent van de Windows-pc's het kunnen draaien.

Het is niet de eerste keer dat Windows XP en Windows Vista worden buitengesloten. Windows XP overkwam dat bij de introductie van Internet Explorer 9, en de nieuwe versie daarvan - IE 10 - zal niet werken onder Vista.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.