Management

Branche
Geld

Gartner: Wereldwijde IT-uitgaven stijgen in 2021 met bijna 9%

Meer geld nodig voor onderscheidend vermogen bedrijven.

14 juli 2021

Meer geld nodig voor onderscheidend vermogen bedrijven.

De wereldwijde uitgaven aan IT stijgen in 2021 met maar liefst 8,6% ten opzichte van 2020. Dat voorspelt Gartner. De hogere uitgaven zijn onder meer nodig om bedrijven een groter onderscheidend vermogen te bieden. 

Veel bedrijven maakten in 2020 door de coronacrisis een digitale sprint. Volgens John-David Lovelock, research vice president bij Gartner, zoeken CIO's nu echter naar partners die voorbij die digitale sprints kunnen denken, en bewuster kunnen nadenken over hun digitale transformatie. "Dat betekent dat er technologieën en diensten gebouwd worden die nog niet bestaan en dat organisaties meer onderscheidend moeten worden in een drukke markt."

Volgens Gartner zijn CEO's nu ook meer bereid om te investeren in technologie, zeker als die een duidelijk verband heeft met zakelijke resultaten. Naar verwachting stijgen de wereldwijde IT-uitgaven in 2021 daardoor tot 4,2 biljoen dollar. De grootste groei in uitgaven verwacht Gartner binnen enterprise software (13,2%), devices (13,9%) en IT-diensten (9,8%). Binnen IT-diensten gaat het geld met name naar IaaS-oplossingen die kritieke workloads ondersteunen en hoge on-premiseskosten voorkomen. 

Groei zet door

De verwachting is dat de groei ook na 2021 doorzet, al is die wel lager dan dit jaar. Gartner voorspelt dat de wereldwijde IT-uitgaven in 2022 met 5,3% groeien naar maar liefst 4,4 biljoen dollar. Ook in dat jaar zit de grootste groei in enterprise software (11,7%), gevolgd door IT-diensten (8,5%) en datacentersystemen (5,2%). 

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.