Beheer

IT beheer
geld zoeken

Gartner: Geen herstel groei IT-budget tot 2020

© Pixabay CC0 Public Domain
8 april 2016
De wereldwijde uitgaven aan IT dalen dit jaar zelfs iets ten opzichte van vorig jaar, verwacht Gartner.

Gartner verwacht dat de uitgaven aan IT dit jaar uitkomen op 3490 miljard dollar, 0,5 procent minder dan in 2015. Eind vorig kwartaal ging het marktanalistenbureau nog uit van een kleine stijging (0,5 procent), meldt Computerworld.

De daling is wel het gevolg van de stijgende dollarprijs ten opzichte van de andere belangrijke valuta. Wanneer daarvoor wordt gecorrigeerd komt Gartner uit op een stijging van de totale uitgaven aan IT van 1,6 procent. Die stijging is dan wel lager dan de 2,4 procent groei die in 2015 werd bereikt, wanneer dezelfde rekenmethode wordt toegepast.

John-David Lovelock, research vice-president bij Gartner, ziet een herstel naar de tijden van groei met dubbele cijfers voorlopig niet terugkomen, ondanks het feit dat organisaties meer gaan besteden aan digitalisering en cloudgebaseerde IT-diensten. Maar tegelijkertijd snoeien ze in de kosten, waardoor de investeringen in nieuwe techologie niet leiden tot veel hogere budgetten. Lovelock verwacht tot 2020 een groei van tussen de 2 en 3 procent.

Uitstel Windows-upgrade scheelt in hardwarevervanging

Gartner verwacht dat ook bedrijven de overstap naar Windows 10 en Windows Server 2016 uitstellen. Dat leidt gelijk tot een uitstel van de aanschaf van nieuwe hardware. Uitgaven aan apparatuur daalt dit jaar 3,7 procent ten opzichte van 2015. Uitgaven aan enterprise software daarentegen groeien 4,2 procent naar 321 miljard dollar.

De investeringen in nieuwe datacentra stijgen 2,1 procent naar 175 miljard, IT dienstverlening inclusief clouddiensten, groeit 2,1 procent naar 929 miljard. de uitgaven aan telecommunicatie dalen 2 procent naar 1470 miljard dollar.

 

 

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.