Overslaan en naar de inhoud gaan

Gartner: Geen herstel groei IT-budget tot 2020

Gartner verwacht dat de uitgaven aan IT dit jaar uitkomen op 3490 miljard dollar, 0,5 procent minder dan in 2015. Eind vorig kwartaal ging het marktanalistenbureau nog uit van een kleine stijging (0,5 procent), meldt Computerworld.
Op zoek naar geld
© Pixabay CC0 Public Domain
Pixabay CC0 Public Domain

De daling is wel het gevolg van de stijgende dollarprijs ten opzichte van de andere belangrijke valuta. Wanneer daarvoor wordt gecorrigeerd komt Gartner uit op een stijging van de totale uitgaven aan IT van 1,6 procent. Die stijging is dan wel lager dan de 2,4 procent groei die in 2015 werd bereikt, wanneer dezelfde rekenmethode wordt toegepast.

John-David Lovelock, research vice-president bij Gartner, ziet een herstel naar de tijden van groei met dubbele cijfers voorlopig niet terugkomen, ondanks het feit dat organisaties meer gaan besteden aan digitalisering en cloudgebaseerde IT-diensten. Maar tegelijkertijd snoeien ze in de kosten, waardoor de investeringen in nieuwe techologie niet leiden tot veel hogere budgetten. Lovelock verwacht tot 2020 een groei van tussen de 2 en 3 procent.

Uitstel Windows-upgrade scheelt in hardwarevervanging

Gartner verwacht dat ook bedrijven de overstap naar Windows 10 en Windows Server 2016 uitstellen. Dat leidt gelijk tot een uitstel van de aanschaf van nieuwe hardware. Uitgaven aan apparatuur daalt dit jaar 3,7 procent ten opzichte van 2015. Uitgaven aan enterprise software daarentegen groeien 4,2 procent naar 321 miljard dollar.

De investeringen in nieuwe datacentra stijgen 2,1 procent naar 175 miljard, IT dienstverlening inclusief clouddiensten, groeit 2,1 procent naar 929 miljard. de uitgaven aan telecommunicatie dalen 2 procent naar 1470 miljard dollar.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in