Development

Apps

Gamers opgelet: Xbox heeft nu link met PC en PS4

15 maart 2016
Xbox/spelers kunnen binnenkort ook hun krachten meten met gamers op de Sony PlayStation 4 en op de pc. Microsoft maakt met de aankondiging een grote stap in crossplatform play. Nu moeten ook de andere spelproducenten nog over de brug komen.

Microsoft gaf al langer aan dat het mooi zou zijn wanneer dezelfde game op verschillende platformen te gebruiken zou zijn zodat het platform geen belemmering meer hoeft te zijn om tegen elkaar te spelen. Het bedrijf kondigt nu aan dat dat moment nabij is. Ontwikkelaars van Xbox- en Windows 10-games kunnen al aan de slag met de nieuwe mogelijkheden. Microsoft is nu met Sony en andere spelproducenten in onderhandeling om hun spellen geschikt te maken voor cross-platformgebruik, meldt The Verge.

De eerste game die op deze cross-platformmanier te gebruiken is, is Rocket League. Dit voorjaar volgen er meer. Voor ontwikkelaars komt er een nieuwe uitdaging om spellen zo te ontwerpen dat zowel mensen met een toetsenbord en muis er even snel mee overweg kunnen als mensen met een gameconsole.

Hardwaremarkt breekt open

De cross-platformstrategie betekent dat marktdrempels die jaren bestonden, opeens wegvallen. Games waren tot nog toe alleen binnen een platform te spelen. Gamers kochten daarom vaak dezelfde console als hun vrienden, domweg omdat ze anders niet samen konden gamen. Straks is iedereen vrij om voor een consolemerk te kiezen of de game op de pc te spelen.

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.