Management

Personal Tech
Samsung Galaxy S8

'Galaxy S8 voor zaken beter dan iPhone 7'

Bedrijven doen er goed aan om hun voorkeur voor de Apple iPhone te heroverwegen, vindt Mathew Miller.

19 april 2017

Bedrijven doen er goed aan om hun voorkeur voor de Apple iPhone te heroverwegen, vindt Mathew Miller.

Apples iPhone is met name ook in de zakenwereld een succes. Met de Galaxy S8 van Samsung is er alle reden om te onderzoeken of die voorkeur geen vooroordeel is.

Ook in de zakenwereld zijn Apple en Samsung de marktleiders. Maar anders dan op de consumentenmarkt, gaat Apple bij zakelijk gebruik nog aan kop. In ieder geval in Nederland. Bij bedrijven met ten minste 50 medewerkers draagt 43 procent van de smartphones het Apple-logo. Samsung komt niet verder dan 34,6 procent, concludeerde Computer Profile eerder dit jaar uit onderzoek.

Zeker met de Galaxy S8 op komst, moeten zakelijke gebruikers zich afvragen of ze zichzelf daarmee niet tekort doen. Dat stelt Matthew Miller in een bijdrage aan ZDnet. Miller is een Amerikaanse scheepsbouwkundige met een voorliefde voor gadgets. Hij heet sinds 1997 mer dan 200 mobiele apparaten ten beproefd.

Miller geeft 6 redenen waarom de Galaxy S8 volgens hem in zakelijke toepassingen beter voldoet dan de iPhone 7.

1. Lekker groot, goed leesbaar scherm

De Galaxy S8 en S8 Plus hebben een prettig groot scherm in een behuizing die relatief bescheiden blijft. Vergeleken bij de iPhone 7 is de Galaxy S8 maar een millimeter breder; de Plus-versie van de Galaxy S8 is zelfs 6,5 millimeter smaller dan de Phone 7 Plus. Terwijl de beelddiagonaal van de standaardversie van de Galaxy S8 1,1 inch en van de Plus-versie 0,7 inch groter is dan bij de concurrent. Kwalitatief verslaat het scherm van de Galaxy S8 bovendien dat van de iPhone 7 - en dat van andere concurrenten - blijkt uit een onafhankelijke test. Alleen al de pixeldichtheid is ten opzichte van de iPhone 7 minstens een derde hoger.

 2. Uitstekende beveiligingsmogelijkheden

De Galaxy S8 biedt de mogelijkheid om het toestel te ontsluiten met gezichtsherkenning, een irisscan, een vingerafdruk, een patroon een pincode of een wachtwoord. Op de iPhone moet je het doen met een vingerafdrukscanner, wachtwoord of pincode. Gezien de vraagtekens die onlangs gezet werden bij de veiligheid van vingerafdruksensors in smartphones, lijkt met name Samsungs irisscanner een goede toevoeging.
Daarnaast biedt Samsung op zijn smartphones de KNOX-beveiligingssoftware die zijn toestellen zo veilig maakt dat ze - net als de iPhone - zijn toegestaan voor gebruik bij Amerikaanse overheidsdiensten.

3. Snel en draadloos laden

Een Galaxy S8 is binnen enkele minuten op te laden tot een bruikbare status. Dat gaat bij de iPhone een stuk trager. Dat verklaart ook de relatieve populariteit voor extra accu's  bij de iPhone.

4. Verwisselbare opslag

De Galaxy S8 biedt verwisselbare opslag door ondersteuning van microSD-kaartjes tot 256 gigabyte. Intern biedt de Galaxy S8 overigens maar 64 gigabyte. De iPhone 7 is ook verkrijgbaar met 256 gigabyte geheugen binnen de behuizing.

5. Presentaties zonder laptop

De Galaxy S8 maakt het - via Samsung DeX - mogelijk op de smartphone een extern beeldscherm aan te sluiten. De laptop kan dan in veel situaties thuisblijven. De iPhone biedt deze optie niet.

6. Virtual reality

In combinatie met de Gear VR-bril van Samsung leent de Galaxy S8 zich voor virtuele presentaties. De iPhone heeft geen vergelijkbare optie.

Ook privégebruik kent Galaxy S8 voordelen

Los van deze zakelijke overwegingen heeft de Galaxy S8 ook nog enkele andere pré's boven de iPhone die het voor zakelijke gebruikers zeker niet vervelend zullen maken om over te stappen. Zo ondersteunt de Galaxy S8 Bluetooth 5; heeft het apparaat nog gewoon een aparte 3,5 millimeteraansluiting voor de hoofdtelefoon - zodat je niet hoeft te kiezen tussen gedoe met verloopstekkertjes of een Bluetooth-telefoon die je ook weer opgeladen moet houden; krijg je standaard een door Harman geproduceerde koptelefoon meegeleverd; biedt het met Samsung Pay al op veel plaatsen een betaalmogelijkheid en lijkt het Apple Pay te gaan overvleugelen.

Daar staat tegenover dat de intelligente spraakassistent Bixby van Samsung nog niet klaar is en zich nog moet bewijzen - al heeft Bixby volgens Miller wel potentie. En niet onbelangrijk: het interface van Apples iPhone biedt een gebruikerservaring die door velen beter gewaardeerd wordt dan wat de concurrentie voorschotelt.

Per saldo is dat eigenlijk onvoldoende om te verwachten dat Appel zijn voorsprong op de zakelijke markt kan bestendigen, suggereert Miller met  zijn analyse.  Maar de Galaxy S8 moet zich nog wel bewijzen, natuurlijk, want het apparaat is nog niet op de markt. En Apple kan altijd nog terugslaan met de iPhone 8.

10
Reacties
LV 22 april 2017 12:14
Anoniem 20 april 2017 09:17
LvdB 19 april 2017 14:24
Rene 19 april 2017 12:58
SteJa 19 april 2017 12:56
LE 19 april 2017 12:37
Peter 19 april 2017 12:22
Theo 19 april 2017 12:06
B 19 april 2017 12:03
cc 19 april 2017 11:55
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.