Innovatie & Strategie

Personal Tech
Galaxy Fold

Galaxy Fold komt na 5 maanden opnieuw uit

Samsung verklaart zijn Fold gefixt; het komt in september uit.

© Samsung
25 juli 2019

Samsung verklaart zijn Fold gefixt; het komt in september uit.

De vouwbare - en in eerste instantie breekbare - smartphone van Samsung komt in september opnieuw uit. De fabrikant verklaart dat het de problemen met het initieel uitgebrachte ontwerp heeft opgelost. Samsung is er happig op om deze "geheel nieuwe mobiele categorie" aan devices aan te zwengelen met zijn pionierende product.

Samsung roemt zichzelf voor het "altijd gericht zijn op pionieren van de volgende generatie van mobiele innovatie", zo begint het bedrijf zijn aankondiging van de relaunch van de Galaxy Fold. Die vouwbare smartphone wordt in het kader geplaatst van nieuwe producten en technologieën die "de hele industrie voorwaarts brengen en gebruikers helpen om te doen wat ze niet kunnen".

Kwetsbare constructie

Android-smartphone Fold, het eerste vouwbare device van Samsung, is begin dit jaar aangekondigd en verstrekt aan reviewers. Die hebben bij hun tests van het toen binnenkort uitkomende toestel ontdekt dat het dubbelklappende scherm zeer teer was. Sommige reviewers hadden een beschermende afdeklaag van het scherm gepeuterd, in de verkeerde veronderstelling dat dit slechts een plakker was waarmee smartphones uit de fabriek komen. Het verwijderen hiervan heeft het opbouwbare scherm beschadigd, maar andere reviewers kregen last van schermuitval zónder dat zij de toplaag hadden aangetast. Kleine vuildeeltjes bleken binnen te kunnen dringen in het apparaat.

Samsung maakt van die problemen en resulterende recall van de Fold geen vermelding in zijn aankondiging van de nieuwe releasedatum. Wel noemt het de maatregelen die het heeft genomen om "er zeker van te zijn dat consumenten de best mogelijke ervaring hebben". Overigens is er formeel gezien nu geen sprake van een datum aangezien de fabrikant het houdt op 'september'.

Europa, Nederland?

Daarmee komt de gefixte Fold ergens tussen de 4 en 5 maanden later opnieuw uit. De eerste lichting is eind februari aangekondigd en zou eind april uitkomen in de Verenigde Staten. Het toestel van zo'n tweeduizend euro zou begin mei op de markt komen in Europa. Het is momenteel niet bekend welke landen gelijk aan de beurt zijn bij de herlancering in september. Samsung spreekt van beschikbaarheid in 'geselecteerde markten' en zegt dat het meer details zal verstrekken als de lancering dichterbij komt.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.