Overslaan en naar de inhoud gaan

Ga digitaal hamsteren, adviseert Microsoft Azure MVP en trainer

Verschillende Azure-klanten hebben op Twitter geklaagd dat zij niet meer in staat zijn nieuwe virtual machines op te starten.
Aidan Finn
© Microsoft
Microsoft

Het vermoedelijke gebrek aan werkgeheugen, cpu en opslag komt op een moment dat de cloudsystemen extra onder druk staan vanwege het verplicht thuiswerken, dat in vele Europese landen van kracht is.

Aidan Finn, een Microsoft Moste Valuable Partner (MVP) en Azure consultant en trainer uit Noorwegen, roept zelfs op Twitter op tot digitaal hamsteren, of is het meer vergelijkbaar met het virtueel leggen van een handdoek op de ligbedden bij het zwembad. "Gebruik je de automatische VM start/stop om geld te besparen in Azure? Schakel die nu uit - hou je VM's gealloceerd en je handen op al die CPU's nu er beperkingen op resources optreden", adviseert hij.

Het idee is dat vooral bij het (opnieuw) opstarten van VM's er problemen ontstaan. Zolang de VM's in gebruik zijn is er niets aan de hand.

Het is niet de eerste keer dat de capaciteiten van Azure onder druk staan, signaleert ZDNet. Het ging toen eigenlijk uitsluitend om klanten in de US EAST-regio voor wie het onmogelijk bleek VM's op te starten. De nieuwsdienst heeft Microsoft om toelichting gevraagd maar nog geen antwoord gekregen.

Verdeling van schaarse middelen

Wel lijkt Microsoft al begin deze week voor te sorteren op de problemen met een blogpost waarin het bedrijf aangeeft een nieuw beleid in te stellen voor wanneer er capaciteitsproblemen optreden. De topprioriteit ligt bij de hulpverleners, gezondheidszorg en crisisbeheerdiensten, overheidsorganisaties met kritieke infrastructuur. Daarnaast wil het bedrijf zorgen dat thuiswerkers optimaal aan de slag kunnen met de kernfunctionaliteiten van Teams. 

De samenwerkingstools van Teams blijken de afgelopen weken fors onder druk te staan. Microsoft kondigde al verschillende maatregelen aan om te zorgen dat de dienstverlening als geheel niet vastloopt. Zo is onder meer de videokwaliteit gereduceerd en is de frequentie waarmee de status van deelnemers en documenten wordt gepeild, gereduceerd.

Enkele Twitterberichten over de problemen.

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in