Overslaan en naar de inhoud gaan

Fox-IT en Z-Cert helpen ziekenhuizen met gratis informatie over hackers

Fox-IT en expertisecentrum voor cybersecurity in de zorg Z-CERT helpen sinds donderdag ziekenhuizen met gratis actuele dreigingsinformatie over hackers die onder meer ransomware-aanvallen uitvoeren. Volgens het bedrijf worden ziekenhuizen zelfs tijdens de coronacrisis uitgebreid digitaal onder vuur genomen met cyberaanvallen.
ICT bij ziekenhuizen
© Onderzoeksraad voor Veiligheid
Onderzoeksraad voor Veiligheid

De organisaties worden waar mogelijk ondersteund door het Nationaal Cyber Security Centrum. De informatie die ziekenhuizen krijgen, zogenoemde Indicators of Compromise, gaat over de belangrijkste criminele groeperingen en de methoden die zij gebruiken.

Met de concrete technische informatie zijn ziekenhuizen volgens Fox-IT nog beter in staat om cybercriminelen vroegtijdig uit kritieke infrastructuren te weren en te detecteren.

Hackers gaan door

Fox-IT en Z-Cert hebben daarnaast gespecialiseerde Threat Intelligence Analisten en Incident Responders beschikbaar gesteld om vragen te beantwoorden die mogelijk op basis van de inhoud van het rapport ontstaan. Volgens Fox-IT voeren ook in tijden van de coronacrisis criminele groeperingen aanvallen uitvoeren waar organisaties in de zorgsector slachtoffer van kunnen worden.

"Zo werd in maart het Universitair Medisch Centrum in Brno slachtoffer van een cyberaanval en viel een hackersgroep in de UK systemen van het Hammersmith Medicines Research aan waarbij persoonlijke gegevens van duizenden patiënten werden gestolen en gepubliceerd." Ook in Frankrijk en Spanje zijn voorbeelden te vinden.

Continuïteit waarborgen

Fox-It en Z-Cert stellen de informatie beschikbaar om continuïteit in de gezondheidszorg te waarborgen. "Daarnaast spelen onvermoeibare medewerkers in de gezondheidssector, goed werkende en adequaat beveiligde IT-systemen een cruciale rol."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in