Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Fox-IT en overheid blijven steggelen over staatsgeheimen’

Fox-IT en de Nederlandse overheid zijn het nog niet eens over de maatregelen die moeten voorkomen dat staatsgeheimen in verkeerde handen vallen. Dat schrijft NRC vanochtend.
beveiliging

Doordat het van oorsprong Nederlandse beveiligingsbedrijf vorig jaar onverwacht werd gekocht door het Britse NCC, eiste de Staat een aantal maatregelen om te waarborgen dat staatsgeheimen niet in verkeerde handen vallen. Zo wilde de overheid als eerste aandelen kopen als delen van het bedrijf worden verkocht. Deze eis laat de overheid nu varen, aldus NRC.

Over een aantal andere belangrijke eisen is nog geen akkoord bereikt. De overheid eiste onder meer zeggenschap bij besluiten en benoemingen bij het bedrijfsonderdeel Fox Crypto. Dat is nog niet gebeurd vanwege bezwaren van Fox-IT en NCC, schrijft het ministerie aan NRC. Welke bezwaren er zijn, is niet duidelijk. Daar zouden de partijen nog over in onderhandeling zijn.

De overheid zegt het wel met Fox-IT eens te zijn over het opnemen van een nieuwe clausule in de contracten waarin staat dat bedrijven de MIVD “overwijld” moet informeren over zaken als verkoop, fusies en splitsingen. Ook zijn er een aantal organisatorische veranderingen doorgevoerd; een aantal lopende overheidsopdrachten zijn ondergebracht bij Fox Crypto en het ICT-systeem is losgekoppeld van de rest van de organisatie. 

Onder meer KPN zou interesse hebben in Fox-IT, aldus anonieme bronnen in de Telegraaf

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in