Fox-IT icon

Fox-IT in Britse handen

© Fox-IT
24 november 2015
Fox-IT wordt overgenomen door zijn Britse beursgenoteerde branchegenoot NCC Group. De Britten leggen daar ruim 133 miljoen euro voor op tafel. De partijen zien de deal als een kans om sneller te kunnen groeien.

Fox-IT bestaat sinds 1999. Het Delftse bedrijf telt circa 220 beveiligingsexperts en werkt samen met partners in meer dan twintig landen. Fox-IT blijft onder de eigen naam opereren en onder leiding staan van de huidige directie. NCC heeft meer dan 1500 medewerkers.

"Vanwege de aanvullende expertise en de internationale slagkracht van NCC Group, zijn we in staat onze investering in innovatieve oplossingen te laten groeien, en kunnen we onze huidige en toekomstige klanten en partners zelfs beter van dienst zijn'', zegt Menno van der Marel, directeur en medeoprichter van Fox-IT.

Verrassend hoge overnamesom

De overnamesom is verrassend hoog, meldt het Financieele Dagblad. Weliswaar is Fox-IT een solide, snel groeiend bedrijf met een omzet van rond de 30 miljoen euro, maar het maakt weinig winst. In 2012 en 2013 was de winst marginaal, en in 2014 slechts 1 miljoen euro.

Voor de drie grootaandeelhouders betekent de overname cashen. Van der Marel en mede-oprichter Ronald Prins kunnen beiden 40 miljoen euro bijschrijven op hun bankrekening, meldt het Financieel Dagblad. Ad Scheepbouwer, die drie jaar geleden grootaandeelhouder en directeur werd, krijgt 45 miljoen euro. De rest van de aandelen is in handen van personeelsleden van Fox-IT. De overnamesom wordt overigens gefaseerd uitbetaald; het leeuwendeel wordt meteen in contanten betaald. Eind 2016 en eind 2017 volgt nog eens 12,5 miljoen, waarvan 2,5 miljoen in aandelen.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.