Management

Software-ontwikkeling
Flash

Flash verdwijnt ook uit Google Search

Einde van Adobe Flash komt in zicht.

© Adobe
28 oktober 2019

Einde van Adobe Flash komt in zicht.

Steeds minder bedrijven stoppen nog energie in de ondersteuning van Flash, dat in december 2020 moet verdwijnen. Google heeft nu aangekondigd dat niet alleen zijn browser Chrome, maar ook zijn zoekmachine stopt met het ondersteunen van Flash. 

Flash wordt al sinds juli dit jaar standaard door de Chrome-browser geblokkeerd, maar webpagina's die Flash-content bevatten verschijnen nog wel in de zoekmachine van Google. Daar komt later dit jaar ook een einde aan. Google Search gaat die content namelijk negeren, meldt Google in een blogbericht

Definitief einde Flash

De wijziging brengt waarschijnlijk weinig echt grote gevolgen voor eindgebruikers met zich mee. Flash kwam jaren geleden al in diskrediet, als gevolg van diverse lekken in software. Bedrijven werken dan ook steeds minder met de software.

In 2017 lieten Google, Mozilla, Apple en Microsoft weten dat ze het gebruik van Flash in hun browsers af wilden gaan bouwen. En ook maker Adobe laat Flash snel vallen: in december 2020 stopt de ondersteuning hiervoor. 

Hoewel Flash nu standaard in onder meer Chrome en Microsoft Edge geblokkeerd worden, is de software nog wel weer in te schakelen. Dit moet echter handmatig en iedere keer dat je een website met Flash-content bezoekt. Aan het einde van 2020 moet deze mogelijkheid ook verdwijnen. Dan komt er dus echt een einde aan Flash. 

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.