Development

Personal Tech
Hololens

Firefox stort zich op augmented reality-brillen

Firefox wil standaardisering bieden in browsers voor brillen voor mixed reality

© Microsoft
4 april 2018

Firefox wil standaardisering bieden in browsers voor brillen voor mixed reality

Mozilla presenteerde gisteren Firefox Reality, een compleet nieuwe browser bedoeld voor virtual en augmented reality headsets.

De eerste poging van Firefox is nog verre van perfect. Maar het is een dappere poging om een universeel platform te creëren in een wereld waar de hardwareleveranciers nog vasthouden aan hun eigen software. Het Firefox-initiatief kan een broodnodige impuls betekenen voor de markt voor AR/VR-software-ontwikkeling als Mozilla er in slaagt Firefox te laten uitgroeien tot universeel platform.

In de aankondiging legt Trevor Smith - Reality research engineer bij Mozilla - uit dat de nieuwe browser is ontstaan door de bestaande webbrowser-technologie te combineren met Servo, een experimentele web engine. Het Servo-team dat nu vast onderdeel uitmaakt van het Mixed reality team, introduceert nieuwe mogelijkheden om te experimenteren met technologie om het 'immersive web' te bekijken en er een interactie meer aan te gaan.

Mozilla heeft de broncode van Firefox Reality vrijgegeven als open source. Het team nodigt ontwikkelaars uit mee te denken met de verdere ontwikkeling van het platform.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.