Beheer

IT beheer
Firefox

Firefox Premium Support is tweede betaalde Mozilla-dienst

Betaalde ondersteuningsdienst is gericht op zakelijke gebruikers.

© Mozilla
13 september 2019

Betaalde ondersteuningsdienst is gericht op zakelijke gebruikers.

Bedrijven die de Firefox-browser gebruiken, kunnen vanaf nu betalen voor betere ondersteuning. De Firefox Premium Support-dienst is Mozilla's tweede betaalde product. Een paar dagen geleden lanceerde de organisatie al een eigen vpn.

De Firefox-browser blijft gratis voor bedrijven en consumenten, benadrukt eigenaar Mozilla. Organisaties kunnen voortaan wel tien dollar per gebruiker betalen voor de Firefox Premium Support-ondersteuning. De systeembeheerder krijgt dan toegang tot een speciale omgeving waar hij uiteenlopende zaken kan regelen voor medewerkers. Het gaat onder meer om SLA-managementtools. 

Bijdragen aan Firefox

Bedrijven kunnen dan ook privé bugs melden in plaats van publiekelijk. Ze krijgen ook 'kritieke' beveiligingsupdates met een service-contract en 'proactieve' meldingen van - opnieuw - 'kritieke' ontwikkelingen rondom Firefox. Daarnaast mogen betalende klanten suggesties aandragen voor de toekomstplannen van de Firefox-browser. Onbekend is in hoeverre Mozilla de input van organisaties meeneemt in de ontwikkeling van Firefox.

Onduidelijkheid over betalen

Opvallend is dat Mozilla geen details geeft over de periode waarin een bedrijf tien dollar per installatie betaalt. Het is daarom niet duidelijk of het bedrag per maand of per jaar gaat, of een ander tijdsbestek. De browser-ontwikkelaar zegt dat geïnteresseerde organisaties contact kunnen opnemen met het verkoopteam. 

Mozilla wil meer geld verdienen

De introductie van betaalde browserondersteuning is onderdeel van Mozilla's plan om meer geld te verdienen aan Firefox. De open-source-software is al jaren gratis te gebruiken en veruit de meeste inkomsten komen uit een contract met Google. Mozilla krijgt geld omdat het Google gebruikt als standaard zoekmachine. Omdat het bedrijf zich meer wil onderscheiden met privacy, wil het minder te maken hebben met Google. 

Daar zijn dus andere inkomstenbronnen voor nodig. Daarom de betaalde browserondersteuning. Een paar dagen geleden introduceerde Mozilla na lang testen zijn eigen vpn-dienst. Een vpn (virtual private network) leidt het verkeer van de internetgebruiker om voor meer privacy. De vpn-dienst van Mozilla is een extensie in de Firefox-browser.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.