Overslaan en naar de inhoud gaan

Firefox Premium Support is tweede betaalde Mozilla-dienst

Bedrijven die de Firefox-browser gebruiken, kunnen vanaf nu betalen voor betere ondersteuning. De Firefox Premium Support-dienst is Mozilla's tweede betaalde product. Een paar dagen geleden lanceerde de organisatie al een eigen vpn.
Firefox 57
© Mozilla
Mozilla

De Firefox-browser blijft gratis voor bedrijven en consumenten, benadrukt eigenaar Mozilla. Organisaties kunnen voortaan wel tien dollar per gebruiker betalen voor de Firefox Premium Support-ondersteuning. De systeembeheerder krijgt dan toegang tot een speciale omgeving waar hij uiteenlopende zaken kan regelen voor medewerkers. Het gaat onder meer om SLA-managementtools. 

Bijdragen aan Firefox

Bedrijven kunnen dan ook privé bugs melden in plaats van publiekelijk. Ze krijgen ook 'kritieke' beveiligingsupdates met een service-contract en 'proactieve' meldingen van - opnieuw - 'kritieke' ontwikkelingen rondom Firefox. Daarnaast mogen betalende klanten suggesties aandragen voor de toekomstplannen van de Firefox-browser. Onbekend is in hoeverre Mozilla de input van organisaties meeneemt in de ontwikkeling van Firefox.

Onduidelijkheid over betalen

Opvallend is dat Mozilla geen details geeft over de periode waarin een bedrijf tien dollar per installatie betaalt. Het is daarom niet duidelijk of het bedrag per maand of per jaar gaat, of een ander tijdsbestek. De browser-ontwikkelaar zegt dat geïnteresseerde organisaties contact kunnen opnemen met het verkoopteam. 

Mozilla wil meer geld verdienen

De introductie van betaalde browserondersteuning is onderdeel van Mozilla's plan om meer geld te verdienen aan Firefox. De open-source-software is al jaren gratis te gebruiken en veruit de meeste inkomsten komen uit een contract met Google. Mozilla krijgt geld omdat het Google gebruikt als standaard zoekmachine. Omdat het bedrijf zich meer wil onderscheiden met privacy, wil het minder te maken hebben met Google. 

Daar zijn dus andere inkomstenbronnen voor nodig. Daarom de betaalde browserondersteuning. Een paar dagen geleden introduceerde Mozilla na lang testen zijn eigen vpn-dienst. Een vpn (virtual private network) leidt het verkeer van de internetgebruiker om voor meer privacy. De vpn-dienst van Mozilla is een extensie in de Firefox-browser.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in