Overslaan en naar de inhoud gaan

‘FCC verzwijgt ISP-reacties netneutraliteit’

De Amerikaanse telecomtoezichthouder lijkt vastberaden om zijn geplande afschaffing van wettelijk verplichte netneutraliteit door te drukken. Terwijl er nog een onderzoek loopt naar nepreacties van niet bestaande burgers, zou de FCC ook formele reacties van internetproviders (ISP’s) achterhouden.
Federal Communications Commission
© FCC
FCC

Voorstanders van netneutraliteit worden door FCC-voorzitter Ajit Pai weggezet als “wanhopig”, in hun tegenwerking van zijn plan “om internetvrijheid te herstellen”. De door president Trump aangestelde baas van de telecomtoezichthouder verklaart dat de geplande stemming volgende week gewoon doorgaat.

Republikeinen vs Democraten

Ondertussen loopt er nog een onderzoek naar neptegenstanders van netneutraliteit én is er een rechtszaak tegen zeggenschap van de FCC over AT&T en andere ISP’s. Toch stemmen op donderdag 14 december de leden van dit onafhankelijke overheidsorgaan over het loslaten van verplicht neutrale doorgifte van internetverkeer.

De huidige FCC bestaat uit drie Republikeinen, waaronder voorzitter Pai, en twee Democraten. Vanuit één van die Democraten komt nu de openlijk gestelde kritische vraag waarom de FCC openbaarmaking weigert van documenten. Het gaat specifiek om de reacties die ISP’s hebben gegeven op klachten van klanten.

Afknijpen

Amerikaanse internetgebruikers hebben bij de FCC geklaagd over hun providers die netneutraliteitsregels zouden hebben geschonden. Het gaat hierbij om het afknijpen van bepaalde soorten internetverkeer, die een ISP onwelgevallig kunnen zijn. Het gaat om duizenden documenten, die onder de pet worden gehouden ondanks een in mei ingediend FoIA-verzoek (Freedom of Information Act, de Amerikaanse tegenhanger van de Wob).

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in