Innovatie & Strategie

Branche
Mark Zuckerberg

Facebook slecht scheiding Messenger, Instagram en Whatsapp

Gebruikers kunnen gebruik maken van cross-messaging.

28 januari 2019

Gebruikers kunnen gebruik maken van cross-messaging.

Facebook gaat de onderliggende infrastructuur van Facebook Messenger, Instagram en Whatsapp integreren.

Elk van de de diensten blijft bestaan, bericht The New York Times op basis van vier mensen die bij het project zijn betrokken. Facebook wil meer controle krijgen over de divisies, vermoedelijk om schandalen zoals uit het recente verleden te voorkomen.

Het is een opmerkelijk strategiebesluit van CEO Mark Zuckerburg, die bij de overname van de verschillende bedrijven die de basis vormden van de sociale netwerken nog bezworen heeft dat zij als zelfstandige eenheden zouden blijven opereren.

Een systeem voor 2,6 miljard
gebruikers

Nu blijft er van de verschillende socialemedia-merken niets anders over dan een gebruikersinterface. Het onderliggende systeem handelt de acties van de in totaal meer dan 2,6 miljard gebruikers af. Het samensmelten van de diensten roept echter wel vragen op met betrekking tot concurrentiewerend gedrag en over toenemende beveiligingsrisico's.

Volgens de ingewijden werkt Facebook achter de schermen hard aan de opzet maar bevindt het project zich nog altijd in de beginfase. Het doel is de operatie eind dit jaar of begin 2020 af te ronden. Alle berichten zouden van end-to-end-encryptie worden voorzien. 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.