Innovatie & Strategie

Wetenschap
Facebook

Facebook neemt startup over om je gedachten nog beter te lezen

Armband zet neurale impulsen om in digitale input.

© CC0 Pixabay geralt
24 september 2019

Armband zet neurale impulsen om in digitale input.

Facebook heeft een Amerikaanse startup genaamd CTRL-labs overgenomen. De startup werkt aan een armband die bewegingen en de neurale impulsen van de drager omzet in digitale signalen. De startup wordt toegevoegd aan Reality Labs, waar gewerkt wordt aan apparaten die je gedachten lezen. 

De armband van CTRL-labs richt zich specifiek op de bewegingen van handen, schrijft TechCrunch. De resultaten van het onderzoek en de ontwikkeling van de armband werden onlangs duidelijk in een ontwikkelaarskit. Daarin zitten meerdere sensoren die samen de handpositie van de drager kunnen bepalen. Ook moet het apparaat neurale signalen om kunnen zetten in bewegingen. 

Groot verschil met andere apparaten die bewegingen van handen volgen, is dat de armband geen camera of handschoenen nodig heeft. Daardoor is de oplossing bijvoorbeeld geschikt voor augmented reality en virtual reality. 

Welke plannen heeft Facebook?

Facebook heeft echter andere plannen met de startup. CTRL-labs wordt na de overname toegevoegd aan Reality Labs, waar aan een nieuwe, vergelijkbare oplossing gewerkt wordt. Reality Labs is de afdeling waar gewerkt wordt aan een niet-invasief apparaat dat signalen van de hersenen om kan zetten in bijvoorbeeld tekst. 

De visie voor CTRL-labs bij deze afdeling is om een armband te maken waarmee mensen hun apparaten kunnen aansturen als een natuurlijke uitbreiding op beweging. Neuronen in de ruggengraat vertellen de spieren in je hand hoe ze moeten bewegen. De armband moet die signalen vertalen in een digitaal signaal dat een apparaat begrijpt. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om ergens op te klikken of een knop in te drukken door er aan te denken. 

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.