Overslaan en naar de inhoud gaan

Facebook Lite nu ook voor iPhone in Nederland

Facebook heeft de Lite-app nu ook uitgebracht voor iOS-gebruikers in Nederland. De app kwam in oktober vorig jaar al uit in sommige andere landen, maar staat nu ook in de Nederlandse versie van de App Store. De app is al veel langer beschikbaar voor Android en kwam een jaar geleden ook uit in Nederland.
iPhone X
© Apple
Apple

De lichte versie is vooral bedoeld voor gebruikers met weinig opslag op de telefoon (zoals iPhones met 16GB) en als er vooral toegang is tot langzamere internetverbindingen. Maar ook in Nederland kan Facebook Lite goed van pas komen, bijvoorbeeld als gebruikers vaak in gebieden komen waar de dekking een stuk minder is.

Eerste ervaringen

De app bevat verder dezelfde functies als die van de gewone Facebook-app. Al ondersteunt de lightversie bij tweetrapsauthenticatie alleen inloggen via sms. Ook vertellen mensen die de app al getest hebben dat scrollen in de app houteriger gaat dan in de webversie of in de normale app.

De app is 17MB groot, terwijl de normale Facebook-app ruim 400MB groot is, nog los van de honderden MB’s extra opgeslagen gegevens die er bovenop komen. Facebook Lite belooft zuiniger met de hoeveelheid opslag om te gaan. Dit kan doordat foto’s en video’s in lagere resolutie getoond worden. Verder worden video’s niet automatisch afgespeeld, vinden er geen automatische verversingen plaats en worden ontwerpkeuzes die veel data gebruiken vaak niet getoond.

Veel interesse

In de App Store staat de Lite-versie in de categorie Sociale Netwerken inmiddels op nummer 2 van meest gedownloade apps, onder WhatsApp, maar boven de reguliere Facebook-app. Facebook heeft Messenger Lite overigens nog niet naar iPhone gebracht, terwijl deze app al wel voor Android-gebruikers te downloaden is.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in