Overslaan en naar de inhoud gaan

Facebook faseert 'Oculus' uit

Facebook neemt de volgende stap in het opslokken van de overgenomen VR-headsetmaker Oculus. Vooruitlopend op het vereisen van een Facebook-account voor 'volledig gebruik' van Oculus VR-hardware begint het social netwerk met het schrappen van die bekende VR-naam. De divisie en grote conferentie volgende maand zijn hernoemd.
VR-headset
© Oculus
Oculus

De jaarlijkse grote VR-conferentie Oculus Connect heet nu Facebook Connect, en vindt als online-event plaats op woensdag 16 september. Verder is de hele Oculus-divisie voor virtual reality nu hernoemd naar Facebook Reality Labs. Voorheen was dit de naam voor alleen de VR-onderzoekstak, die eerst Oculus Research heette. In de aankondiging nu stelt Facebooks VR-baas Andrew Bosworth dat het bedrijf zich voor de naamsverandering heeft laten inspireren door de baanbrekende Bell Labs en Xerox Parc als centra voor innovatie.

'Breed werk voor de toekomst'

De toepassing van de Facebook-naam op de VR-divisie moet een betere omvatting weergeven van het brede werk wat het social network verricht om het computerplatform van de volgende generatie te maken. Dit moet "mensen helpen om samen te zijn ook als we gescheiden van elkaar zijn". In de huidige coronacrisis wordt de grote conferentie rond Oculus' VR nu dan ook virtueel gehouden. Het evenement is gratis toegankelijk voor iedereen.

De bredere toepassing van de merknaam van het moederbedrijf volgt op de aankondiging dat een Facebook-account verplicht wordt voor Oculus-gebruikers. Daarbij is definitieve deadline ruim gesteld, maar begint de overgang in sommige gevallen nu al. Per oktober dit jaar moeten alle nieuwe gebruikers van Facebooks VR-hardware inloggen met een Facebook-account. Per 1 januari 2023 wordt de support voor huidige Oculus-accounts beëindigd.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in