Overslaan en naar de inhoud gaan

Facebook-algoritme pijnlijk in de fout met oude posts

Verschillende Facebookgebruikers klagen op Twitter dat zij opeens oude berichten in Messenger zien verschijnen. Dat is op zijn minst verwarrend, maar kan ook erg pijnlijk zijn als het gaat om conversaties met stukgelopen relaties of inmiddels overleden bekenden.
Facebook Messenger

Facebook heeft inmiddels erkent dat er problemen zijn met het algoritme. Het probleem is inmiddels opgelost, meldt een woordvoerder van Facebook aan The Verge. Het werd veroorzaakt door een update van de software.

De bug haalt niet alleen enkele berichten naar boven, maar presenteert de complete historie van gelinkte berichten. Alleen wanneer de gebruiker de complete historie van een conversatie met een andere gebruiker heeft gewist, is de link tussen de twee verbroken. In andere gevallen bewaart Facebook de conversaties nog jarenlang en kunnen met dit soort softwareproblemen naar boven komen.

 

 

 In veel gevallen zullen Facebookgebruikers de bug zien als een feature om hen te herinneren aan gebeurtenissen in het verleden. In de Facebook-app zelf prestenteert het bedrijf ook zulke herinneringen, maar die zijn altijd voorzien van een omlijsting met een verklaring waarom bijvoorbeeld foto's naar boven worden gehaald. Is de gebruiker er niet van gediend, is er ook een mogelijkheid om af te melden. Dat kan met de oude gesprekken in Messenger dus niet.

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in