Beheer

Klantinteractie
Facebook Messenger

Facebook-algoritme pijnlijk in de fout met oude posts

Facebook toont onverwacht posts van jaren geleden in Messenger.

27 november 2018

Facebook toont onverwacht posts van jaren geleden in Messenger.

Verschillende Facebookgebruikers klagen op Twitter dat zij opeens oude berichten in Messenger zien verschijnen. Dat is op zijn minst verwarrend, maar kan ook erg pijnlijk zijn als het gaat om conversaties met stukgelopen relaties of inmiddels overleden bekenden.

Facebook heeft inmiddels erkent dat er problemen zijn met het algoritme. Het probleem is inmiddels opgelost, meldt een woordvoerder van Facebook aan The Verge. Het werd veroorzaakt door een update van de software.

De bug haalt niet alleen enkele berichten naar boven, maar presenteert de complete historie van gelinkte berichten. Alleen wanneer de gebruiker de complete historie van een conversatie met een andere gebruiker heeft gewist, is de link tussen de twee verbroken. In andere gevallen bewaart Facebook de conversaties nog jarenlang en kunnen met dit soort softwareproblemen naar boven komen.

 

 

 In veel gevallen zullen Facebookgebruikers de bug zien als een feature om hen te herinneren aan gebeurtenissen in het verleden. In de Facebook-app zelf prestenteert het bedrijf ook zulke herinneringen, maar die zijn altijd voorzien van een omlijsting met een verklaring waarom bijvoorbeeld foto's naar boven worden gehaald. Is de gebruiker er niet van gediend, is er ook een mogelijkheid om af te melden. Dat kan met de oude gesprekken in Messenger dus niet.

 

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.