Development

Infrastructuur
3d printing

Explosieve groei voor 3D-printing

Snellere productie van prototypes tegen lagere kosten zorgt voor een zeer sterke groei in 3D-printing.

15 augustus 2016

Snellere productie van prototypes tegen lagere kosten zorgt voor een zeer sterke groei in 3D-printing.

De omzet in 3D-printing zal tot 2020 jaarlijks groeien met zeker 24 procent tot in totaal ruim 35 miljard dollar.

De omzet in producten en diensten voor 3D-printing neemt in de periode 2015 tot 2020 zeer fors toe. In 2015 ging het nog om 15,9 miljard dollar. In 2020 is dat bedrag ruimschoots verdubbeld tot 35,4 miljard dollar, voorspelt marktvorser IDC. 

De groei is onder meer te danken aan de voordelen van 3D-printen voor organisaties. Daarbij gaat het vooral om kortere productietijd en lagere kosten voor het produceren van prototypes.Dat wordt volgens IDC versterkt doordat het aantal producenten van 3D-printers sterk groeit, wat leidt tot snellere en krachtigere printers en lagere prijzen.

De helft van de totale omzet in 3D-printing wordt behaald uit de printers en printmaterialen zelf. De rest wordt gegenereerd uit software en gerelateerde diensten. Verwacht wordt dat de omzet voor CAD-software tot 2020 zal verdrievoudigen.  

De belangrijkste gebruikers van 3D-printing zijn te vinden in de auto-industrie voor het snel printen van prototypes. Daar wordt dti jaar zeker 4 miljard dollar in omgezet. Het printen van onderdelen voor de luchtvaartindustrie en Defensie is in omzet tweede dit jaar en komt uit op bijna 2,4 miljard dollar. IDC verwacht daarnaast een sterke groei van de vraag naar 3D-prints in de gezondheidszorg.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.