Overslaan en naar de inhoud gaan

Exchange-blunder zorgt voor hoofdpijn bij beheerders

Exchange-servers bevatten een bug die ervoor zorgt dat ze vanaf 1 januari geen mail meer verzenden. Het probleem heeft te maken met de controle op de datum.
angry italian laptop
© Shutterstock
Shutterstock

Microsoft meldt het probleem op zijn Tech Community forum. Het doet zich voor bij installaties van Exchange Server 2016 en Exchange Server 2019.

De versiechecker blijkt een probleem te hebben met de overgang naar het nieuwe jaar. Daardoor crasht de malware engine en ontstaat er een wachtrij bij het verzenden van mail.

Beheerders moeten een patch installeren om het probleem op te lossen. Dit script moet uitgevoerd worden op elke Exchange mailbox-server die antimalware updates ophaalt. Voordat het script kan worden uitgevoerd moet eerst de execution policy for PowerShell scripts aangepast worden door Set-ExecutionPolicy - ExecutionPolicy RemoteSigned uit te voeren.

Kost geruime hersteltijd

Microsoft waarschuwt dat het beheerders wel even wat tijd zal kosten. Vervolgens hangt het er vanaf hoeveel mail er in de wachtrij staat voordat mail weer als vanouds wordt uitgestuurd.

Het probleem werd het eerst gemeld rond middernacht op 1 januari toen een Exchange-beheerder het probleem op Reddit aankaartte.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in