Europa

Europese Commissie verrast door Ziggo-verzoek

© Europa
3 april 2014
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de Europese Commissie verrast met het verzoek om de voorgenomen fusie van kabelexploitanten Ziggo en UPC zelf te mogen onderzoeken.

Dat zei Europees commissaris Joaquin Almunia (Mededinging) vandaag. De ACM verzocht Brussel vorige week expliciet het onderzoek naar de overname van Ziggo door UPC-eigenaar Liberty Global door te verwijzen naar Nederland. Volgens de toezichthouder heeft de fusie alleen gevolgen voor de Nederlandse markt, die ze zelf het beste kent.

Almunia gaf donderdag aan die actie niet te begrijpen. “De Nederlandse mededingingsautoriteit zegt: we zijn slimmer dan jullie, geef die zaak aan ons”, stelde hij. “We hebben regels om zaken te verdelen en die worden zonder problemen toegepast. Daarom was ik verrast door hun uitlatingen.”

De ACM liet in reactie hierop weten zelf verrast te zijn door de opmerkingen van Almunia. "Men kon weten dat dit verzoek eraan kwam", stelde een woordvoerder. "We hebben vanaf het begin duidelijk gemaakt dat we het onderzoek graag zelf zouden behandelen en hebben alle voorschriften gevolgd."

De Nederlandse toezichthouder heeft nog geen inhoudelijke reactie op het verzoek gekregen. De commissie heeft tot begin mei om te reageren.

 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.