EU: besluit Ziggo en UPC uiterlijk 3 november

25 augustus 2014
De Europese Commissie heeft het onderzoek naar de voorgenomen fusie tussen Ziggo en UPC vorige week hervat. Zoals het er nu naar uitziet valt het besluit uiterlijk 3 november, ruim 2 weken later dan eerder was voorzien.

Dat blijkt uit informatie die de concurrentiewaakhond vandaag op zijn website heeft geplaatst.

Op 4 augustus werd bekend dat Brussel het onderzoek tijdelijk had opgeschort. Dat had te maken met nieuwe feiten die aan het licht waren gekomen en waarover de Europese Commissie meer informatie had gevraagd aan Liberty Global, het moederbedrijf van UPC. Voor de opschorting stond de deadline op 17 oktober.

Liberty Global wil Ziggo volledig inlijven en samenvoegen met dochterbedrijf UPC. Hoewel de twee bedrijven in verschillende regio's in Nederland actief zijn en geen overlap hebben, vreest de Europese Commissie dat de beoogde combinatie van de twee kabelmaatschappijen een te sterke positie krijgt op de telecom- en televisiemarkt.

Om toch toestemming te krijgen voor de overname, heeft Liberty Global een aantal toezeggingen gedaan die de zorgen in Brussel over de gevolgen voor de concurrentie in Nederland moeten wegnemen. Details daarover zijn evenwel niet naar buiten gebracht.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.