Overslaan en naar de inhoud gaan

Ervaring belangrijker dan prijs bij selectie zzp’ers

Dat blijkt uit de tweede editie van ZP Facts, de kwartaalmonitor voor zzp'ers in de zakelijke dienstverlening, waaronder ook ICT valt. In het eerste kwartaal van 2015 bedroeg het verschil tussen het gewenste tarief en het tarief dat de opdrachtgever uiteindelijk betaalde voor de diensten van de ingehuurde zzp’er 3,50 euro.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Het gewenste tarief voor zzp’ers in de zakelijke dienstverlening bedroeg de eerste drie maanden van dit jaar 80,49 euro, terwijl er uiteindelijk gemiddeld 83,51 euro betaald werd.

Ervaring telt zwaar

“Het verschil geeft aan dat opdrachtgevers niet enkel op basis van prijs bepalen welke professional ingehuurd wordt. Een goede prijs- kwaliteitsverhouding staat voorop. Dit is goed nieuws voor ervaren professionals”, zegt Rick Kruiswijk, algemeen directeur van HeadFirst. De kennisbemiddelaar is samen met de universiteit van Tilburg één van de initiatiefnemers van ZP Facts. Kruiswijk benadrukt dat de uitkomst niet wil zeggen dat een zzp’er beter een hoger uurtarief kan vragen en daarmee meer kans heeft op een opdracht. “Op die manier gaat de vlieger natuurlijk niet op.”

Tarief zzp’er in de lift

Ten opzichte van het voorgaande kwartaal zijn de uurtarieven van zzp’ers in de zakelijke dienstverlening gemiddeld gestegen. Ook ten opzichte van het vergelijkbare kwartaal een jaar eerder zaten de uurtarieven in de lift. Er is sprake van een stijging van €1,24 in het gemiddelde betaalde tarief. Uit ons eigen salarisonderzoek samen met Berenschot bleek vorige maand dat zzp’ers in de IT gemiddeld een tarief van 84 euro per uur hanteren. Een jaar terug was dit nog 77 euro.

Het volledige rapport van ZP Facts, is hier te downloaden.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in