Overslaan en naar de inhoud gaan

Enorm tekort aan ICT-docenten bij Fontys in Eindhoven

Hogeschool Fontys heeft een groot tekort aan ICT-docenten: momenteel staan vijftig vacatures open. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De hogeschool is de afgelopen jaren in omvang verdubbeld, maar het aantal docenten groeide niet hard genoeg mee. Binnenkort start de onderwijsinstelling met een wervingscampagne.
elearning
© Shutterstock.com
Shutterstock.com

De ICT-opleiding bij Fontys telde tien jaar geleden nog zo'n 2.100 studenten, maar inmiddels zijn dat er 4.200, schrijft het Eindhovens Dagblad. Maar er zijn dus niet genoeg docenten om al die mensen ook echt op te leiden. En dat kan grote gevolgen hebben: als er geen docenten zijn, kunnen studenten niet opgeleid worden en stromen er minder gediplomeerden door naar de arbeidsmarkt, waar sprake is van enorme schaarste aan ICT-personeel.

Juist die schaarste op de arbeidsmarkt speelt een rol in het tekort aan ICT-docenten, zegt hoofd marketing Sandra Verhoeven tegenover de Eindhovense krant. "Er is een grote markt voor ict’ers in de regio Eindhoven. Het bedrijfsleven heeft er grote behoefte aan, maar wij zoeken ze ook: namelijk om docent bij Fontys te worden." In totaal is er ruimte voor nog 50 FTE's, wat betekent dat er minstens 50 medewerkers gezocht worden bij de opleiding. 

De hogeschool zegt de problemen vooralsnog zelf op te kunnen lossen, door het personeel optimaal in te zetten. Maar voor de lange termijn is dat geen oplossing. Daarom start Fontys binnenkort met een wervingscampagne. Wanneer dat precies is, is onduidelijk. 

Overal tekorten

Niet alleen binnen het hoger onderwijs, maar ook in het voortgezet onderwijs en op mbo's is sprake van een enorm tekort aan ICT-docenten. Volgens de Techniekpactmonitor is 50% van deze vacatures moeilijk vervulbaar. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in