Management

Branche
Profiel Elon Musk voor Twitter-logo

'Elon Musk waarschuwt voor faillissement Twitter'

Steeds meer topmensen stappen op. 

11 november 2022

Steeds meer topmensen stappen op. 

Elon Musk heeft werknemers gewaarschuwd voor een mogelijk faillissement. Dat stellen ingewijden tegenover Bloomberg. Ondertussen verlaten steeds meer topmensen het bedrijf.

Musk zei in een eerste telefoongesprek met werknemers dat het bedrijf meer geld moet gaan verdienen, zo vertellen de ingewijden aan Bloomberg. Lukt dat niet, dan is een faillissement niet uitgesloten. Woensdagavond stuurde hij ook al een e-mail aan werknemers, waarin hij waarschuwde voor "een moeilijke tijd" die eraan komt. 

De Tesla-topman kocht Twitter z'n twee weken geleden voor 44 miljard dollar. Daarmee werd Twitter van de beurs gehaald, maar kreeg het ook direct 13 miljard dollar aan schulden bij in totaal zeven banken.

Om nu snel meer geld te verdienen, moet het abonnement Twitter Blue snel iets worden waar mensen voor willen betalen, aldus Musk tijdens het gesprek. Daarnaast zou hij meer nieuwe producten willen introduceren, zeggen de ingewijden, zoals de optie om betalingen te doen via het platform en bankrekeningen met rente. Ook zou het gemakkelijker moeten worden om lid te worden van Twitter, net zoals nu het geval is bij TikTok. 

Exodus bij Twitter

Ondertussen verlaten steeds meer mensen het bedrijf. Nog geen week na de overname schrapte Musk ongeveer de helft van de banen, om een paar dagen later een deel van hen te vragen toch weer terug te komen.

Diverse topmensen zijn inmiddels zelf opgestapt. Ingewijden zeggen tegenover Reuters dat onder meer Yoel Roth - het hoofd van Trust & Safety, met als opdracht om nepnieuws en haatdragende berichten aan te pakken - is vertrokken. Gisteren kondigde daarnaast CISO Lea Kissner aan dat ze haar ontslag had ingediend. En ook Chief Privacy Officer Damien Kieran en Chief Compliance Officer Marianne Fogarty zijn volgens Reuters inmiddels opgestapt. 

De exodus kan echter nog groter worden. Tijdens het gesprek met de werknemers uitte Musk namelijk nog een andere waarschuwing, zo stellen de ingewijden van Bloomberg. Werknemers zouden een werkweek van 80 uur moeten omarmen, moeten accepteren dat er minder voordelen als gratis eten zijn en minstens 40 uur per week op kantoor moeten verschijnen. "Als je niet wil komen, is je ontslag geaccepteerd", aldus Musk volgens één van de bronnen. 

Lees meer over
4
Reacties
Wim 21 november 2022 16:55

Ik kan niet wachten!

Pietertje 11 november 2022 16:06

Classic Musk: ik ontsla de helft en verwacht een ongekende loyaliteit van wat overblijft. En je moet wel 80 uur presteren. Twitter is geen brick en mortar onderneming, de waarde van het huis zit bij de mensen die er werken. Tsja als je die dan als stront behandelt, kun je snel een blauw vogeltje lopen. Ik denk dat de oud medewerkers snel een versie 2 zullen opstarten. Met elementair respect voor de medewerkers.

RBx 11 november 2022 13:50

Musk heeft gelijk hij ziet nu gelijk dat de ratten als eerste het schip verlaten en dan heb je een schone lei. Bedrijven zoals twitter bedonderen iedereen al jaren, je ziet het ook wanneer je een social media account aanmaakt, je wordt gelijk overdonder met berichten van robots en scammers veel social media hebben gewoon weinig echte active gebruikers en scrapen data / berichten e.d. van het internet om hun content geautomatiseerd te maken.

Je ziet dit al gelijk wanneer je een web applicatie online plaatst, super veel verkeer maar als je een technische neus hebt en deze in je applicatie server / gateway / proxy steekt dan zie je gelijk dat het meeste gewoon bots zijn en veel Chinese IP adressen. Het is even moeilijk om zo maar een percentage uit de hoed te gooien maar de meeste apps hebben "Veel" nep verkeer / gebruikers of inactive gebruikers (dit zijn mensen die een account maken en gelijk afhaken maar blijven dan bestaan. Bij veel bedrijven kun je niet eens je account verwijderen).

Atilla Vigh 11 november 2022 12:57

Is de man nou echt zo'n fantastische "ondernemer". Ik vraag het me af. Er wordt vaak geroepen vanuit de zijlijn (vaak concurrenten), "ik wens je veel personeel". Maar deze trend slaat nu geheel de andere kant op. Ik vraag me af hoe zijn medefinanciers dit ervaren. Het zou toch een bijzonder feit zijn, als Twitter daadwerkelijk failliet zou gaan - laat zien dat je in ongeveer 1 jaar tijd, 44 miljard laat verdampen.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.