Overslaan en naar de inhoud gaan

Eindhoven krijgt eigen startloket voor tech-startups in de regio

Eindhoven krijgt een eigen startloket voor tech-startups in de regio: The Gate. Binnen The Gate bundelen de TU Eindhoven, Brainport Development, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), Fontys Hogescholen en Summa College hun krachten. Zij gaan meer ondernemende onderzoekers, studenten en andere tech-starters in de regio helpen een goede start te maken.
Startup, werken
© CC0/Pixabay License
CC0/Pixabay License

De betrokken organisaties hopen dat The Gate ervoor gaat zorgen dat er nog meer succesvolle startups ontstaan in de Brabantse regio. "De regio Eindhoven heeft een bijzonder vruchtbare voedingsbodem voor het ontstaan van tech-starters. Maar studenten of onderzoekers met een innovatief idee hebben vaak niet alle kennis en vaardigheden om een succesvolle onderneming te starten", legt directeur Jeroen van Woerden van The Gate uit in een aankondiging. "Er zijn al allerlei voorzieningen om ze daarbij te helpen, maar dat was nog versnipperd. Met The Gate bieden we vanaf nu één laagdrempelig loket met toegang tot alle expertises."

The Gate is niet alleen bedoeld voor nog oriënterende ondernemers, maar ook voor startups die al eerste klanten hebben. Zij kunnen informatie krijgen over patenten, uitleg hoe je huisvesting regelt en hulp bij het verkrijgen van financiering. Ook helpt The Gate bij het maken van bedrijfsplannen en biedt het coaching. 

Bijna 1 miljoen euro

De betrokken organisaties helpen startups ieder vanuit hun eigen expertise. De TU Eindhoven brengt bijvoorbeeld haar afdeling business development in, dat aangevuld wordt met business developers van BOM en Brainport Development. Met de hulp van Fontys en Summa wordt ook expertise geboden op hbo- en mbo-niveau. De beide scholen zorgen voor aansluiting bij hun eigen Centrum voor Ondernemerschap. Daarnaast stelt Fontys deskundige studentcapaciteit ter beschikking aan tech-starters.

De kosten worden grotendeels gedragen door Brainport Development. Deze organisatie brengt een communicatiebudget van bijna 400.000 euro in. Startups kunnen daarnaast aanspraak maken op een nieuw fonds dat BOM inbrengt. Dat fonds bestaat uit minstens 500.000 euro, waarmee startups in de eerste startfase financiering kunnen krijgen. Met het geld kunnen starters bijvoorbeeld een haalbaarheidsstudie financieren.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in