Innovatie & Strategie

Analytics

Eindhoven blijft veilig met Big Data

20 juli 2015
Via het project City Pulse wordt ervoor gezorgd dat het veilig blijft in uitgaansgebied Stratumseind in Eindhoven. Met grote aantallen sensoren wordt doorlopend in de gaten gehouden wat er op straat gebeurt. Wanneer dat nodig is, wordt er ingegrepen. Atos is een van de bedrijven die nauw bij het project zijn betrokken.

Atos heeft de leiding over een consortium van partners die tot doel heeft om het nachtleven van Eindhoven veiliger te maken. Het bedrijf ontwikkelt CityPulse met hoofdpartners Dutch Institute of Safety & Security (DITSS) en Intel. Het doel van de pilot is de stad Eindhoven te helpen met het managen van de veiligheid in het uitgaansgebied Stratumseind. Ieder weekend trekt deze populaire straat in het centrum van Eindhoven bijna 20.000 bezoekers die zich vermaken in de meer dan 50 cafés, nachtclubs en andere uitgaansgelegenheden.

Verzamelen en interpreteren

Met behulp van Big Data Intelligence - het snel analyseren van zeer grote hoeveelheden gegevens - lukt het om mogelijke incidenten in het drukbezochte uitgaansgebied Stratumseind een stap voor te zijn. Analyses van deze Big Data stellen hulpdiensten en autoriteiten in staat om op tijd in te grijpen en zo de veiligheid te waarborgen. De eerste resultaten van dit pilotproject zijn zeer succesvol.

Ervaringen

Bianca van Kaathoven, wethouder bij gemeente Eindhoven, vertelt: “De CityPulse proef is belangrijk voor ons, omdat Eindhoven een innovatieve stad is. We gebruiken de openbare ruimte om nieuwe, innovatieve ideeën te ontwikkelen."

Privacy

Er worden zowel Big Data als real-time data analyses gebruikt, waarbij de privacy van de verzamelde gegevens is gewaarborgd. De meetgegevens zijn niet te herleiden tot individuele personen. De data-analisten gebruiken intelligente patronen en inzichten uit de verzamelde data om autoriteiten te informeren en specifieke acties te triggeren. Een en ander wordt ook aangevuld met gegevens van sociale media.Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.