Beheer

Apps
Internet explorer

Einde Internet Explorer 11 nadert snel: tijd voor actie

Inventariseer, verwijder, test en vernieuw waar nodig.

2 mei 2022

Inventariseer, verwijder, test en vernieuw waar nodig.

Nog 6 weken en dan valt het doek voor Internet Explorer 11 definitief. Microsoft adviseert organisaties met klem niet te wachten tot die datum om na te gaan welke gevolgen het wegvallen van de aloude browser heeft voor bedrijfsprocessen.

Het einde van Internet Explorer kan niet als een verrassing komen. Microsoft heeft al een jaar geleden aangekondigd dat de einddatum op 15 juni 2022 was gezet. Maar in complexe IT-organisaties is het aanbrengen van veranderingen niet eenvoudig en wordt zo'n klus al snel op de lange baan geschoven. Maar nu is het zaak de komende 6 weken echt te gebruiken voor een aantal noodzakelijke stappen, waarschuwt Eric Can Aelstyn in een blog. Organisaties doen er goed aan IE proactief vóór 15 juni met pensioen te sturen in plaats van te wachten op wat er gebeurt na 15 juni. 

In de Chromium Edge-browser - waar organisaties het na 15 juni mee moeten doen - zit weliswaar een Internet Explorer-modus die Microsoft zeker nog tot 2029 ondersteunt. Maar het is verstandig te testen of die IE-modus ook daadwerkelijk alle functionaliteit van legacy-browserapps levert die bij organisaties vaak als maatwerk zijn gebouwd. 

Hoewel het aan te raden is de legacy-browsersapps zo snel mogelijk te moderniseren, hebben ontwikkelaars als de legacy apps in de IE-modus werken, daar nog wel 8 jaar de tijd voor.

Importeer data voor 15 juni

Een tweede advies dat Microsoft geef, is om gegevens die in Internet Explorer zitten voor 15 juni te importeren in Edge. De route daarvoor start door op de adresbalk van de Edge-browser, edge://settings/importData in te voeren. Vervolgens staat onder 'Import from' de keuzeoptie 'Microsoft Internet Exlorer'. 

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.