Loopbaan

Carriere
Eelco Blok

Eelco Blok aan de slag bij Reggeborgh

Topman KPN stapt direct over naar topfunctie bij investeringsfonds van de familie Wessels

Eelco Blok © KPN
19 maart 2018

Topman KPN stapt direct over naar topfunctie bij investeringsfonds van de familie Wessels

Topman Eelco Blok van KPN gaat halverwege mei aan de slag bij Reggeborgh. Hij treedt toe tot de directie van het investeringsvehikel van de rijke ondernemersfamilie Wessels. Blok had eerder al zijn vertrek aangekondigd bij KPN, waar hij wordt opgevolgd door Maximo Ibarra.

Topman bij Reggeborgh, grootaandeelhouder van bouwbedrijf VolkerWessels, is Henry Holterman. Hij is een schoonzoon van de in november vorig jaar overleden ondernemer Dik Wessels.

Blok werkt al jaren voor KPN en is er sinds 2011 de hoogste baas. Hij vindt het nu tijd voor wat anders. Bij de aandeelhoudersvergadering in april draagt hij daarom het stokje over.

Onder leiding van Blok nam KPN in 2014 het glasvezelbedrijf Reggefiber volledig over van Reggeborgh. Ook stond hij aan de basis van een aantal andere acquisities. Bij het telecombedrijf is hij onder meer geroemd om zijn "persoonlijke gedrevenheid''. Blok keerde zich als topman tevens fel tegen de dreigende overname door América Móvil. Een paar jaar geleden werd KPN bijna opgeslokt door dat Mexicaanse bedrijf.

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.