Development

Apps

Edge zit in de lift

8 maart 2016
Edge, de nieuwste browser van Microsoft, lijkt toch eindelijk een weg gevonden te hebben naar zijn eigen gebruikersgroep.

Het gebruik van Edge is de afgelopen maand flink toegenomen. Maar liefst 30,7 procent van de Windows 10 gebruikers is nu ook een actieve gebruiker van Edge. Eind januari stond dat percentage nog op 26 procent, volgens de statistieken van NetMarketshare.

Het was voor het eerst sinds de introductie van Windows 10 dat het gebruikspercentage van Edge steeg. Tot dan toe daalde het gebruik steevast vanaf de piek van 36 procent die het gebruik van deze browser beleefde een maand na de de introductie van Windows 10.

Computerworld haalt echter nog een ander marktstatistiekenbureau aan - Digital Analytics Program (DAP) - die een minder rooskleurig beeld voor Microsoft schetst. Ook in deze marktanalyse wint Edge aan marktaandeel onder Windows 10-gebruikers, maar de winst was geringer. DAP komt uit op een marktaandeel van 24,9 procent onder Windows 10 gebruikers, een half procentpunt hoger dan in januari.

Volgens Netmarketshare is eind februari het aandeel van Edge in de totale browsermarkt 3,2 procent, een terugval van 0,6 procentpunt ten opzichte van januari.

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.