Overslaan en naar de inhoud gaan

Dunste laptops schieten door de grens van 1 centimeter

Met 9,6 millimeter en een gewicht van 690 gram in de basisuitvoering is de Yoga Book uiterst draagbaar. Het apparaat heeft een vierkernige Intel Atom™ x5-Z8550-processor op een klokfrequentie van 2,4 gigahertz, 4 gigabyte RAM en 64 gigabyte 'read only memory'. Via een microSD-kaart is de opslagcapaciteit uit te breiden met maximaal 128 gigabyte. Het 10,1 inch-beeldscherm heeft een resolutie van 1920 bij 1200.

Er zitten twee camera's in het apparaat, trillings-, versnellings- en lichtsensoren en GPS, communicatie via 4G LTE en 802.11 AC-wifi. Een 8500 mAH-accu belooft ongestoord werken tot 13 uur.

Het apparaat is leverbaar met naar keuze Android 6.0 of Windows 10 Pro. De eerste kost 499 euro, de tweede 599 euro. In beide gevallen worden de mobiele varianten van de standaard Office-applicaties meegelverd.

Speciaal toetsenbord

Lenovo levert de Yoga Book met een inventief toetsenbord dat ook als tekenblad kan dienen. Het heeft feitelijk geen toetsen; de toetsen zijn afgebeeld op het oppervlak van het Halo-keybord. In de toetsenbordstand geeft dat wel enige haptische feedback, waardoor het typen een natuurlijker gevoel geeft dan bij echte tablets. Anders dan bij die tablets neemt het toetsenbord ook geen hap uit het beeldscherm.

Met een druk op de knop kan het Halo-toetsenbord omgezet worden in een tekenblad. Behalve voor het maken van tekeningen kan dat ook gebruikt worden om met (bal)pen geschreven tekst direct op te slaan op de Yoga Book. Daartoe moet eerst een vel papier met een speciaal klembord aan het toetsenbord 'bevestigen'.

Acer ook onder de centimeter

Ook Acer schiet net door de grens van 1 centimeter, met zijn Swift 7 van 9,98 millimeter en een gewicht van 1,1 kilo. Deze heeft een Intel i5-processor van de 7e generatie, een full HD-scherm van 13,3 inch, maximaal 8 gigabyte geheugen, een SSD van 256 gigabyte, 2 USB 3.1 type C-aansluitingen en wifi volgens 2x2 802.11 AC met MU-MIMO - dat tot drie maal snellere verbindingen mogelijk maakt. De Swift 7 komt oktober op de markt, en gaat dan 1199 euro kosten.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in