Overslaan en naar de inhoud gaan

Duizenden leerlingen bezoeken scholenmarkt met 3D-technologie

Rotterdamse middelbare scholen hebben de jaarlijkse scholenmarkt volledig in 3D georganiseerd. Leerlingen van groep 8 kunnen daardoor virtueel alle middelbare scholen bezoeken vanuit huis en dankzij virtuel reality toch sfeer proeven.
vrouwen op de werkvloer

Normaal gesproken bezoeken leerlingen van groep 8 massaal open dagen om zich te oriënteren op een nieuwe school, maar door de coronacrisis is een bezoek aan locaties lastig. Om leerlingen toch een indruk te kunnen geven, hebben bijna alle middelbare scholen in Rotterdam en omstreken de handen ineengeslagen voor een 3D-scholenmarkt.

Zo'n tachtig Rotterdamse scholen presenteren zich tijdens de online bijeenkomst met onder meer digitale workshops, chatgesprekken en online presentaties. Het is tijdens het evenement mogelijk om zo'n 10.000 leerlingen en tweehonderd leraren in één virtuele ruimte te 'ontvangen'.

Stands bezoeken

Volgens de organisatie heeft de Rotterdamse Scholenmarkt 'een primeur.' "Het lijkt op een avonturenspel of animatie. De leerling logt in en maakt een eigen avatar aan, dan volgt er een keuze uit schoolniveau en regio. Ouders en verzorgers kunnen ook een avatar aanmaken. Ze kunnen dus samen over de scholenmarkt rondstruinen en alle deelnemende scholen bezoeken in hun stand. Bij de stands zijn filmpjes en informatie over de betreffende school aan te klikken", zo meldt de organisatie in een persbericht.

Leerlingen kunnen vragen stellen door te chatten met een van de personen bij de stand – medewerkers van de school. Het platform werkt op basis van digitaal platform GoMeet, dat ondersteund wordt door de Amerikaanse virtual reality specialist VirBELA.
 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in