Overslaan en naar de inhoud gaan

Duitsland lijkt Oostenrijkse corona-app van Accenture niet te kiezen

Duitsland werkt aan een gecentraliseerde corona-app die gebaseerd is op de PEPP-PT-technologie. Hierbij worden gepseudonimiseerde gegevens van burgers centraal opgeslagen. Dat melden bronnen aan het Duitse Handelsblatt. De Duitse regering zegt echter dat er nog geen definitieve keuze is gemaakt. De app van Accenture is in Duitsland ook in de race.
Corona virus
© CC0 - Unsplash.com
CC0 - Unsplash.com

De app wordt volgens de Duitse krant in nauwe samenwerking met de gegevensbeschermingsfunctionaris, het Federaal Bureau voor Informatiebeveiliging en het Robert Koch Instituut gebouwd.

De app werkt op basis van Pepp-PT-technologie. De concurrenten D3PT (decentralised privacy preserving proximity tracing) en de app die Accenture GmbH voor de Oostenrijkse regering bouwde lijken in de laatste fase af te vallen.

Accenture was in Nederland momenteel een van de zeven inzendingen die op de shortlist staat. Het bedrijf gaf aan dat de Oostenrijkse versie van hun corona-app door 300.000 mensen is gedownload. Eerder werd al duidelijk dat de minister met geen een van de apps verder wil in de huidige vorm.

Vrijwillige basis

Het concept voor de Corona-waarschuwingsapp waarmee de Duitse regering nu verder wil is door 130 Europese wetenschappers ontworpen. De Duitse regering benadrukte in een fel debat dat de app op vrijwillige basis gebruikt gaat worden. Modellen en digitale toepassingen moeten voldoen aan de vereisten van de wetgeving inzake gegevensbescherming, waarvoor de gegevensverwerking op toestemming is gebaseerd. Er mogen ook geen locatiegegevens worden verzameld.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in