Overslaan en naar de inhoud gaan

Duitse 5G-veiling levert miljarden meer op dan verwacht

De kassa rinkelt flink voor de Duitse overheid na de veiling van de 5G-spectrumvergunningen. De Duitse Bundesnetzagentur maakt melding van een totale opbrengst van 6,6 miljard euro, een opbrengst die boven de verwachting van de Duitse overheid lag.
5G op chippatroon
© KPN
KPN

De Bundesnetzagentur organiseerde de veiling, waar Drillisch Netz AG, Telefónica Germany GmbH & Co. OHG, Telekom Deutschland GmbH en Vodafone GmbH tot werden toegelaten. Uiteindelijk duurde de 5G-veiling in totaal 52 dagen en liepen de bedragen in deze periode flink op.

Flinke bedragen

Deutsche Telekom is koploper met de aankoop van 2,2 miljard euro aan vergunningen. Op de voet gevolgd door Vodafone, dat 1,9 miljard euro uitgaf. Telefónica Deutschland deed het rustiger aan met 1,4 miljard euro en Drillisch, dat nieuw is op de Duitse telecommarkt, legde 1,1 miljard euro op tafel, meldt DataNews.

De totale opbrengst van 6,6 miljard voor de 5G frequenties is hoger dan gehoopt door de Duitse overheid. ‘Berlijn’ had slechts gerekend op een opbrengst tussen de 3 en 5 miljard euro, en is voornemens de opbrengsten te gebruiken voor investeringen in de digitale infrastructuur.

Nederlandse veiling

De Nederlandse 5G-veiling moet nog plaatsvinden, en het kabinet stuurt aan op een evenwichtige verdeling van frequenties voor mobiele communicatie tussen de drie grote telecomaanbieders na de aanstaande twee gescheiden 5G-veilingen, zo gaf EZ-staatssecretaris Mona Keijzer deze week aan.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in