Overslaan en naar de inhoud gaan

Door coronacrisis maakt IT’er zich meer zorgen over baan

IT’ers lijken zich door de coronacrisis meer zorgen te maken het behoud van hun baan. Dat blijkt uit een eerste tussentijdse analyse van de resultaten van de Salary Survey 2020 die AG Connect samen met Berenschot uitvoert. Het aantal IT’ers dat zegt zich geen zorgen te maken over outsourcing van werkzaamheden, vacaturestop of reorganisatie of ontslag neemt af.
wanhoop
© CC0 - Pexels.com
CC0 - Pexels.com

Overigens zijn IT’ers over het algemeen nog positief over de markt. Het overgrote deel van IT’ers maakt zich over de verschillende aspecten geen of weinig zorgen. Over de economische omstandigheden worden de meeste zorgen gemaakt.

Twee groepen respondenten

AG Connect en Berenschot vroegen de afgelopen weken IT’ers naar hun mening over de IT-arbeidsmarkt. Dat doen ze jaarlijks in het kader van de Salary Survey die  dit jaar voor de 21e keer wordt uitgevoerd. De respondenten werden in twee groepen verdeeld; het deel dat voor de overheidsmaatregelen de enquête invulden en degene die dat daarna deden. Hoewel het om nog een kleine groep gaat, is wel al te zien dat het percentage IT’ers dat zich geen zorgen maakt over hun baan afneemt.

Uit ander onderzoek van Berenschot, samen met AFAS Software en Performa, blijkt dat de zorgen van de IT’ers niet geheel onterecht zijn. 61 procent van de Nederlandse organisaties heeft ook drastisch in moeten grijpen in hun HR-processen na het uitbreken van de coronacrisis. Dit maatregelen variëren van bepreken van opleidingsmogelijkheden (23 procent), een vacaturestop (35 procent), het opschorten van stages en traineeprogramma’s (29 procent) en het terugbrengen van de flexibele schil (30 procent).

Ook blijkt uit cijfers van Jobdigger en de Intelligence Group dat het aantal vacatures op de IT-arbeidsmarkt tijdens de coronacrisis is afgenomen. Gemiddeld zijn er 14 procent minder openstaande vacatures sinds de intelligente lockdown. 

Vul in en maak kans op Philips Hue Light starterkit

De resultaten uit de Salary Survey zijn tussentijdse resultaten van de Salary Survey 2020. De komende weken willen AG Connect en Berenschot van meer IT’ers weten hoe zij kijken naar de ontwikkelingen in de IT-arbeidsmarkt. Als je deelneemt aan het onderzoek krijg je inzicht in wat jij waard bent en maak je bovendien kans op een Philips Hue Light starterkit, 3x een Nintendo Classic Mini én een masterclass naar keuze van AG Connect en Nyenrode Business Universiteit. Meedoen kan hier.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in